Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Működő rendszer

Egy új rendszert miért kell pillanatok alatt bevezetni?

Akadozik a megyei matricák árusítása – amint az cikkünkből is kiolvasható. Persze mindez nem véletlen, hiszen egy-két hete hallott a közvélemény először erről az új rendszerről, ma pedig már valóság. Azaz a gond éppen azzal van, hogy még nem valóság, csak óhaj, hogy bárki könnyedén megvásárolhassa a számára szükséges jogosultságokat.
Sokan vitáznak arról, hogy egyáltalán kell-e ez a változtatás, miért van erre szükség? Utóbbira könnyű választ adni: a költségvetés pluszbevétellel számol. Magyarán kell a pénz az államnak. De ettől függetlenül még lehetnek sokan, akik jól járnak, mások meg nyilván rosszul. Aki csak Győr és Budapest között ingázik, annak ez nyilván jó. Aki viszont csak a győri elkerülőt használta, annak idén már fizetnie kell. Ha egyéves matricát veszünk alapul, akkor nyolc megyei matricánál még jobban járunk, a kilencedik megye a vízválasztó. Azaz egy Győr–Nyíregyháza még pont belefér. Aki ennél több helyre menne, marad számára az éves matrica megvásárlása. A döntést bonyolítja, hogy előre nem tudhatja az ember, az év során hová kell majd eljutnia.

Legtöbben azt hiszem, úgy vagyunk, hogy nehéz előre kiszámolni, jól járunk vagy sem. De nem is ezzel van igazán bajom. Hanem ezzel a szélvészsebességgel. Nem értem – és ebből a szempontból a megyei matrica csak példa, nem egyedi eset –, hogy egy új rendszert miért kell pillanatok alatt bevezetni? Mintha valakinek a fejéből kipattanna egy ötlet, és parancsba adná, hogy azt rögvest be kell vezetni. És nem érdekli, hogy van-e rá elég idő, gördülékeny lesz-e a bevezetése, vagy sokakat felbosszantanak a sietséggel, ne adj’ isten még némi kárt is okoznak vele. Mert tudja, a gépezet arról is gondoskodik, hogy mindenkihez eljusson a jó hír: az új rendszer gördülékenyen működik, az emberek elégedettek.

 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előre

Az álmainkhoz, a jövőnkhöz kell egy haza, amelyet mindenki olyannak lát, amilyennek a szíve, a… Tovább olvasom