Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Mobilvita

Legyen villámgyors internet és remek vétel az erdő közepén is, de mobiltornyot ne hozzanak hozzá.

Évek óta folyik a vita a Pinnyédre tervezett mobiltorony miatt. Legyen vagy ne legyen? A pinnyédiek szerint persze ne, mert veszélyes, sőt, a tiltakozók odáig mentek, hogy korrupcióval vádolták meg a győri döntéshozókat. (Ami azért is furcsa, mert ha engem valaki korrumpálni akarna és hagynám, nyilván nem húznám évekig a döntést, hanem már javában a harmadik meleg égövi nyaralásomról térnék vissza, amit a kenőpénzből finanszíroztam...)

Sosem tudjuk meg, hogy az állítólagos több száz tiltakozót mennyiben motiválják valós tényeken alapuló félelmek, s mennyiben a tömegszellem. Mindenesetre még élénken emlékszem arra az évekkel ezelőtti győrladaméri tiltakozó kampányra, amelyben két teljes utca lakóit sikerült felhergelnie két hangadónak, azt állítva, hogy az öthektáros(!) faluszéli legelőn tartandó tíz ló végzetes természetkárosítást és életminőség-romlást jelent a falu népének.

Abban azonban szinte biztos vagyok, hogy a tiltakozók mindegyikének zsebében ott lapul (legalább) egy mobiltelefon – aminek esetleges egészségkárosító hatása miatt nem aggódik –, s ők lennének a legjobban felháborodva, ha nem kapnák meg ugyanazt a minőségű szolgáltatást, mint egy belvárosi vagy nádorvárosi előfizető. Konyhájukban ott áll az egykor szintén halálos veszélynek kikiáltott mikrohullámú sütő, egy részük pedig bizonyára dohányzik is, önként és dalolva segítve ezzel közelebb magát néhány lépéssel a halálhoz.

Tény, hogy ilyenek vagyunk. Legyen villámgyors internet és remek vétel az erdő közepén is, de mobiltornyot ne hozzanak hozzá. Munkahelyek is legyenek, de valahogy úgy oldják meg, hogy gyárat építeni ne kelljen, na meg magas szintű tömegközlekedés, de a busz ne a ház előtt álljon meg. S persze „rakjuk el" valahova a hajléktalanokat és a menekülteket is – csak ne túl közel. A baj csak az, hogy OTT, messze is emberek laknak. Vagy ha nem, akkor védett mezei futrinkák... de ez már egy másik tiltakozó mozgalom.

Olvasóink írták

 • 3. jófej001 2012. február 27. 21:32
  „olvastad már????????
  Abdai torony a pinnyédi térerőért (is)
  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/abdai_torony_a_pinnyedi_tereroert_is__/2067768/

  az első G4 az erdőben!!!!!!!! A lovagolóknak meg Motorsport kedvelőknek?????”
 • 2. elemér 2012. február 26. 10:05
  „Az antenna torony az egy régi vacak technika és drága. Az uj technika az fele annyiba kerül és gazdaságosab. Akkora mint egy rubik kocka és oda teszik ahol arra szükség van, nincsenek ellene tüntetések. Az okos telefon és a tablet, laptop a következö 5 évben 30x mobil sávot használl. 10 év pedig 500x sávot. Igy kellene azt tervezni és nem torony kell oda. Lehet hogy magyarul is van róla info. de az uj dolgok angolul vannak meg a net-n és a nagyvilágban. Youtube gyakran lehet forditan más nyelvekre. http://tinyurl.com/82ppna5
  Az üzemanyagcellás házierőmű mögött a Bloom Energy nevű cég és CEO-ja, KR Sridhar, a feltaláló, a NASA tudósa áll. És bár eddig nem tudhattunk róluk sokat, a tengerentúli sajtó most róluk zeng.
  http://tinyurl.com/7j5qhk4
  A szilikon völgyben financirozzák mind ezeket. Google 25 millioval kezdte. Bloom energy 400 millioval kezdte. Ámerika a lehetöségek hazája. Szilikon völgyben van az igazi Széchenyi terv, és az okos ember ma is csak ide tart.”
 • 1. Dwatson 2012. február 25. 20:36
  „Ja,én örülnék a közelemben egy ilyen toronynak,de nem ide hozzák,oda viszik ahol mindhárom mobilszolgáltatónak max térereje van,ráadásul tucatnyi vezetékes szolgáltató közül is válogathat,nálunk meg GPRS sebességgel döcög a drága mobilnet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Favágás

Hozzá kell kezdeni. Magunknak. Nem hivatkozva sem múltra, sem jövőre. A jelenben kell jól vágni a… Tovább olvasom