Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Minden napra egy

Egy, a gazdagokra szakosodott külföldi kutatóintézet felmérése szerint a világon 187 380 embernek van 30 millió dollárnál nagyobb vagyona. Közülük 365-en élnek Magyarországon.

Az is megtudható, hogy a magyarországi 365 dollármilliomos idén mintegy negyvenmilliárd dolláros összvagyon felett rendelkezik. Megjegyzendő viszont, hogy a hasonló jellegű magyar kiadványok alapján ez az összeg túlzásnak tűnhet, hiszen a 6,6 milliárd forintnál (30 millió dollár) jóval szerényebb vagyonokkal is bekerültek a top százas, illetve a százötvenes listákra.

Mindenesetre ne kicsinyeskedjünk, örüljünk, hogy kis hazánkban az év minden egyes napjára jut egy olyan ember, aki a világ legeleresztettebb 187 380 figurája közé tartozhat.

Ez pedig kérem, gondoljunk csak bele, nem semmi. Tehetség, szorgalom és ki tudja még, mi minden más kellett ahhoz, hogy ezek a hétköznapi halandók számára felfoghatatlan nagyságú vagyonok egyszer csak létrejöjjenek, felhalmozódjanak. Annyi azonban bizonyos, hogy ha ez valakinek sikerült, akkor ő tud valamit. Azt, amiről a többség még csak álmodni sem mer.

Felvetődik bennünk a gondolat: közösségi szinten miképpen is lehetne a legjobban kamatoztatni e szellemi kincseket, pénzügyi erényeket, üzleti jártasságot? Oda lyukadhatunk ki, hogy a legkézenfekvőbb az lenne, ha rájuk bíznánk az ország gazdaságának, pénzügyi helyzetének a rendbetételét. Ha ugyanis „kicsiben" ilyen remek teljesítményre képesek, ugyan miért ne övezné őket siker „nagyban" is, amikor e 365 ember már régóta hozzászokhatott az ilyen-olyan szám után következő sok-sok nulla keltette érzéshez.

A hazánkban ki tudja miért, de meddőnek tűnő közgazdasági elméletek és ilyen-olyan papírszagú irányzat helyett jöjjön hát a józan ész, a gyors, hatékony tettek és a frappáns megoldások ideje. Ha lehet, mindennapra jusson belőle legalább egy...

Olvasóink írták

  • 1. vlajos43@gmail.com 2012. október 16. 17:14
    „Nem az a probléma, hogy valakinek sok pénze van, hanem az a lényeg, hogy hogyan szerezte. Ezekben az összegekben benn van a külföldre mentett, becslések szerint mintegy ezer milliárd is?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régi vágás

Tovább olvasom