Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Miért kaptak szájzárat a vélemények 2013-ban?

Nemcsak a magyar válogatott kudarcai után, hanem a Kisalföld fővárosában is bőven akadnak példák a szájzárra.

Miután a magyar válogatott súlyos vereséget szenvedett Bukarestben, pár nap múlva az észtek ellen valamelyest sikerült szépségtapaszokat szerezni itthon. Érthető okokból a sajtótájékoztatón mégsem volt örömittas a hangulat.

Ráadásul egy szemfüles kolléga "meg merte kérdezni" Egervári kapitányt, mit szól ahhoz, hogy a kispadra száműzött Szalai Ádám egyik magyar gól után sem örült. "Nem most van itt az ideje, hogy erre válaszoljak" - mondta nagyon halkan Egervári. "Mégis mikor jön el a nap, amikor a kényes kérdésekre is válaszolnak?" - zárta rövidre magunk között a Puskás-stadion Iharos-termében szintén jelen lévő, külsős kisalfold.hu-s kollégánk.

Nos, Amszterdamban láttuk, tapasztaltuk - gombócból is sok a nyolc -, milyen eredményre vezet, ha minden szennyesünket a szőnyeg alá söpörjük. Egyes Olvasóink biztosan kéjes élvezettel várnák tovább a magyar foci ekézését, de ne legyünk igazságtalanok.

Ez a kádári attitűd, káros viselkedésminta mind jobban átszőtte a hétköznapokat hazánkban 2013-ban. Oda "sikerült" jutni a rendszerváltás után közel huszonöt évvel, hogy az egyik állami hivatal megyei szóvivője annak ellenére sem mert nyilatkozni a főnöke engedélye nélkül, hogy a hatóság honlapján órák óta ott virított a központi "útmutatás".

Győr szívesen tetszeleg a bezzegváros képében, a csapból is az folyik, hogy a jövő itt épül, mégis a Kisalföld fővárosában is bőven akadnak példák a szájzárra.

Nálam messze viszi a prímet az az év végi eset, amikor Győr egyik köztiszteletben álló, kikezdhetetlen erkölcsű értelmiségét a győri Városháza egyik csoportvezetője felelősségre vont és utasítani próbálta nyilatkozata visszavonására.

A téma "félelmetes" volt: színes videóriport egy több száz millió forintos, gyakorlatilag kész uniós fejlesztésről. Nincs mit szépíteni ezen: a nettó tahóság keveredett ekkor a butaság és a hatalom gőgös érzésével.

Jó volna írni, hogy ezek az esetek a véletlen számlájára írhatóak, de ilyen kegyes hazugságot nem engedhetünk meg magunknak. A következtetéseket ezúttal meghagyjuk Olvasóinknak, helyette inkább kérdéseket teszünk fel.

Ha valóban annyira életre kelt a magyar gazdaság, amennyire a közmédia minden híradásában sulykolják, akkor miért nem hömpölyöghetnek a vélemények, miért kell minden nyilatkozathoz több engedélyt kérni? S legfőképpen miért van szükség a szájzárra?


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szilveszteri szeretetgombóc

Nem a csokoládé, a karácsonyi sütimaradék szabadít fel boldogsághormonokat bennünk, hanem ha a… Tovább olvasom