Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Mi, az EU elnöke

A parlamentben sok egyéb fontos dolog mellett értékeltük az EU-elnökségünk három hónapját. A három hónap intenzív munka után most őszintén elmondtuk, már megint jók voltunk.


Mi, az EU soros elnöke már most, a történelminek ígérkező elnökölés félidejében érezzük, kiváló munkát végeztünk.

Országunk példát mutatott. Igaz ugyan, hogy a holland válogatottól kikaptunk, és ezt nem vártuk volna egy olyan ország labdarúgóitól, amelynek városában az általunk elnökölt Európai Unió vezető intézményei vannak. De nagyvonalúan elnézzük nekik. Bár azt reméltük, megértik, hogy nekünk adatott meg az iránymutatás lehetősége és tehetsége, és megértőbben fociznak velünk, de ők még nem értik az új idők szavait. És igen, az ügyből tanulva jogalkotóink gondolkoztak azon, hogy a készülő alkotmányba beillesszék, hogy a magyar válogatottnak mindig győzni kell. De mivel bízunk annyira magunkban, hogy nem rögzítünk minden apróságot az alaptörvénybe, végül elvetettük a gondolatot.

Visszatérve arra, mit tettünk – már megint a kontinensért. Az EU rendszere általunk erősebb, izmosabb, tökéletesebb lett. Még ha a honi ellenzéki pártoskodók füléhez ez most nem is hallik el, bizony sokan sóhajtanak fel Brüsszel-szerte: Köszönjük, Magyarország, ezt a csodás három hónapot! Ha itt abbahagynák, nekünk már az elég lenne.
Érthető a hálálkodás, hiszen sokat tettünk eddig is: képesek voltunk arra, hogy az országimázs miatt egy médiatörvény-tervezettel, majd az alkotmányos bíráskodás eszméinek reformjával magunkra vonjuk a passzív közönybe süllyedt Európa figyelmét. Felráztuk őket a nyugdíjpénztári huszárvágással is! És mivel lovas nemzet vagyunk, a hátrafele nyilazás új, XXI. századi stílusát bemutatva a 98 százalékos adóval, valamint a számonkérések intézményesült rendszerével arattunk diadalt.

Ne szerénykedjünk. Mondjuk meg őszintén, ügyesek vagyunk. Miközben fél kézzel kormányrúdjánál tartottuk a kontinens szekerét, nem húztuk be fülünk és más testrészünk, szókimondók, egyenesek és szépek maradtunk. Nem csábultunk el populista lózungoknak. Nem engedtük be a nyugati fizetési morált, az alacsony fizetésűek érdekében inkább új adórendszert találtunk ki. Előrelátó módon kizárólag az össznemzeti érdekek miatt a benzin árát alaposan felemeltük. Az elmaradott Nyugat ezeket az árakat jó, ha csak öt-hat év múlva éri el! Mindeközben nem kellett növelnünk a munkahelyek számát sem. Most egymillió lehetőség van a tarsolyunkban.

Mi, az EU elnökei magyaros virtussal, nyergünk alatt puhítva meg a keménykedő multinacionális tőkét, olyan jók voltunk, hogy az EU-nak ilyen jó még soha nem volt. És ez még csak 3 hónap volt. Gondoljanak csak bele, mi jöhet még ezután?

Olvasóink írták

 • 18. calico 2011. április 08. 08:32
  „17. blackberry 2011.04.07. 23:16

  Szerintem az általam felsorolt újságoknak akad jobb témájuk is, mintsem erről a magyar kismajomról és kiskirályságáról cikkezni. De ha történetesen megteszik, és esetleg korrekt, kiegyensúlyozott, ne adj´ Isten pozitív dolgokat írnak (értsd: Orbán hivatalos álláspontját pozitív visszhanggal leközlik) - na, akkor hogy veri a mellét a Szijjártó, meg az egész grémium, egyből mértékadó, hiteles lapokká válnak (ahogy írtad). Visszatérne az én önbecsülésem is! Tán még el is felejteném, hogy néger-kínai szülők ateista fattya vagyok, ráadásul mozgáskorlátozott, állami segítségen élősködő, "annyit is ér" típusú pusztítandó féreg (én sem vagyok képes csak úgy, magamtól meghalni). Ja, és természetesen cionista-zsidó bérencek nemcsak újságírók lehetnek, az vagyok én is, aki kommentjeivel megpróbálja a derék magyar jobboldali hazafias-hűdeerkölcsös, mélyreható, egyetemes keresztyéni szeretetben élő nénik-bácsik táborát demoralizálja.”
 • 17. blackberry 2011. április 07. 23:16
  „Na most ha ezek az újságok történetesen kiemelnék Orbán Viktor érdemeit, akkor nyilván tekintélyes, komoly lapok lennének.
  Az számomra az egyik legviccesebb az ilyen hozzászólásokban, hogy akinek más a véleménye dolgokról, mint Orbánnak, az nyilván megbízásból ír. Mintha kizárt lennne, hogy valaki magától gondolkozik másképp. Röhej.
  Az, hogy gyakorlatilag aki ma nem fújja a kormány szövegét, az kommunista, zsidó, vagy buzi, nos az semmi más, mint egy színtiszta kommunista hozzáállás. Ez is az egyik abszurditása ennek a mai politikai őrületnek.
  Mindenki a rendszer ellensége, aki kicsit is nemtetszését meri kifejezni.
  A saját fészkébe sz.rózós szövegek esetén kíváncsi lennék, milyen hozzászólásokat írtatok az előző kormány alatt pl a Magyar Nemzet cikkeihez. Mert ugye akor meg ők kritizálták a kormányt, miniszterelnökööt, kvázi saját fészkükbe sz.rtak. Meg elvettél a kis megmaradt önbecsülésünk..
  Nem nevetséges az összes érvezetek valahol?”
 • 16. calico 2011. április 07. 13:01
  „Még jó, hogy van nekünk ez a Szabra gyerek, végre igazán érezhetem, hogy mások is kezdik kapizsgálni a Nemzeti Együttműködés Rendszerének csavarjait és fonákjait. Itt és most meg is ragadom az alkalmat, hogy kiemeljek én is pár világszinten jegyzett napilapot, amelyek szintén nem a tárgyilagosságukról, a korrekt, kiegyensúlyozott tájékoztatásról híresek. Tudjátok: ők azok, akik igazságtalan eszközökkel a nemzetellenes liberálbolsevik gyűlöletkeltés nemzetközileg pénzelt gyalázatos bástyái. A (rövidített) lista:
  Washington Post,
  The Times,
  Wall Street Journal,
  El País,
  El Mundo,
  Corriere della Sera,
  La Repubblica,
  La Stampa,
  Le Figaro,
  Gazeta Wyborcza,
  Kurier,
  Die Presse,
  Der Standard,
  Neue Zürcher Zeitung,
  Frankfurter Allgemeine Zeitung,
  Frankfurter Rundschau,
  Handelsblatt,
  Tagesspiegel,
  Reuters.

  Csók.”
 • 15. Dirac 2011. április 07. 10:17
  „10. blackberry 2011.04.06. 14:05

  "Ne mondd, hogy ebbol orok ideig meg lehet elni?"

  A tények azt mutatják, hogy igen...”
 • 14. pirosász 2011. április 07. 05:53
  „Gyurikám! Az atv-ben a helyed!”
 • 13. pancser 2011. április 06. 19:29
  „Nem illik belerondítani a saját fészkünkbe, egy valamire való tollas madár a fenekét fordítja kifelé.”
 • 12. dsj 2011. április 06. 18:44
  „Gratulálok a világraszóló sikerek sikeres összefoglalásáról. Az még kimaradt, hogy Európa már korábban is reszketett a magyaroktól imígyen fohászkodván: "Ments meg uram minket a magyarok nyilaitól!" De hát a divat, meg a történelem időnként ismétlődik”
 • 11. Szabra 2011. április 06. 16:02
  „Azt hiszem Fábián úr, <moderálva> fölösleges állandóan fitogtatnia, hogy a balliberális oldal lelkes szurkolója, mert az olvasók nem felejtenek, tudják, hogy a szerkesztőségben ki azok, akik viszonylag tárgyilagosak, és kik azok akik alkalmazkodnak a széljáráshoz, valamint azok , kik a kenyéradók kívánságát elvtelenül kiszolgálják!”
 • 10. blackberry 2011. április 06. 14:05
  „Dirac!

  Szerinted kb igy nez ki?

  1. Eljen Orban! = okos, muvelt ujsagiro
  2. Mit csinalsz Orban?? = Alekosz szint.

  Ne nevettesd ki magadat. Ne mondd, hogy ebbol orok ideig meg lehet elni???”
 • 9. Dirac 2011. április 06. 11:37
  „7. Cancer 2011.04.05. 21:58

  Miért, én már kezdek aggódni, ha nem jön a heti két, általános iskolai szintű "szemét Orbán" fröcsögés. Ez még mindig olvasottabb, mintha leírnák azt, hogy ténylegesen mi történik Brüsszelben csak az már meghaladná az Alekoszon felnőtt újságírók szellemi képességét, ezért marad a "szemét Orbán".”
 • 8. blackberry 2011. április 05. 23:46
  „Nem, Cancer, nem a saját országát fikázza ilyenkor a szerző, hanem a saját kormányát és annak első számú tagját. Túl szánalmas kísérlet - Orbán Viktor is próbálkozott vele -, úgy beállítani, hogy ha őt szidják, akkor az országot, a magyar embereket szidják. Valahol épp erről is szól ez a királyi többest használó írás.”
 • 7. Cancer 2011. április 05. 21:58
  „Viccesnek szanta, csak nem az lett. Az a gond, hogy az ilyen irasok tenyleg csak arrol szolnak, hogy a sajat orszagat fikazza a szerzo. Abba meg kar belemenni, hogy ez mar megint Fidesz-szidalmazas...de ha a szocikat szidna az EU elnokseg kapcsan, az is felhaborito lenne”
 • 6. Dwatson 2011. április 05. 20:09
  „Mi lesz még,három hónap múlva? Felsóhajt az unió!”
 • 5. Patriot 2011. április 05. 18:55
  „Adathamisítások után ez már komoly fejlődés Gyurika. Bár nyilván az Téged különösebben nem érintett meg.”
 • 4. BudaiKr 2011. április 05. 18:43
  „IGEN Györgyi!
  Végre egy őszinte elenzéki hang!”
 • 3. dominiim 2011. április 05. 12:59
  „Jaj ! Szegény Gyuri !”
 • 2. blackberry 2011. április 05. 12:06
  „Remek iras!
  Jaj, nem tudom miert, de ujra a szocializmusban erzem magam. Erre sem szamitottam meg nehany eve...”
 • 1. csompi1 2011. április 05. 08:22
  „Fábián Úr!

  Bizony, ez az iromány elég gusztustalanra sikeredett. Ha viccesnek szánta, nem tudtam rajta nevetni. Ha kritikának szánta, kihagyott egy csomó ziccert, pedig még egy csomó hatalmasat rúghatott volna padlón levő kis országunkba.
  (hol vannak a cigányok, a bankadó, egészségügy stb...) Ha viszont depressziónk fokozása, maradék öntudatunk sárba tiprása volt a célja, - hát azt szépen teljesítette, gondolom megbízója teljes elégedettségére.
  Ami pedig a vastagon szedett első sorok hemzsegő helyesírási hibáit illeti....lehet, hogy az is humor Smitt úrra célozva - akkor elnézést, ha nem értettem meg.
  u.i. Felsorolhatná, hogy elődjeink a soros elnökségben milyen maradandót és grandiózusat alkottak az Uniónak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vagy-vagy

"Ha fej, parlamenti képviselőség; ha írás, akkor a polgármesteri szék. Egyik sem olyan rossz… Tovább olvasom