Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Métely

Nem tudom, kedves éppen nagykorú és magyar nemzetiségű olvasóim kellőképpen szégyellik-e magukat és megtettek-e már mindent az elmúlt három hónapban azért, hogy kivessék maguk közül a bűnöző elemeket és megszabaduljanak a mételytől, ami közösségeik mélyére rágta magát. Április közepén történt Sopronban az a brutális kettős gyilkosság, amit az alapos gyanú szerint három magyar fiatal hajtott végre – ha komolyan vesszük a Bándy Kata megölése hatására gyülekező csoportok rasszista gondolatmenetét, a 18–19 éveseknek és hazánk többségi nemzetiségéhez tartozóknak nem kevés tennivalójuk volna.

Mert mit is mondanak azok, akik a Facebookon szervezkednek vagy a pécsi Gázi Kászim-dzsámi tövében és a Király utcán masírozva azt skandálják, hogy „cigánybűnözés"? Azt, hogy a győri Kossuth utcán, Ivánban és másutt élő valamennyi roma felelős a szörnyűségért, amit a 25 esztendős rendőrségi pszichológussal tett egy férfi, akinek egyik szülője történetesen roma. Hogy tulajdonképpen ők is bűnösök. A hamis logika kétségkívül vonzó a társadalom nem kis részének, amire nem is abból következtetek, hogy a baranyai megyeszékhelyen tartott hétfő esti tüntetés fekete ruhás, bakancsos menetében mintegy nyolcszor többen vonultak, mint a jogvédők által szervezett ellendemonstráción. Ehelyett inkább egy felmérést citálnék, amely szerint a fiatalok kétharmada, a felnőtt lakosság 80 százaléka előítéletes a cigánysággal szemben.
Ilyen közegben írható le pironkodás nélkül az, amit Vona Gábor tett közzé a Jobbik honlapján. Szerinte ha egy köztiszteletnek örvendő tanár (Szögi Lajos), egy híres sportoló (Marian Cozma) vagy egy fiatal rendőrségi pszichológusnő (Bándy Kata) az áldozat, az hír, de idős házaspárok, egyszerű emberek százainak tragédiáiról alig hallani.

„Pedig a gyilkosságok folynak. Az elkövetők pedig 90 százalékban ugyanazon szociokulturális közegből valók, mondjuk ki: cigányok (ezt persze már elhallgatja a média), az áldozatok pedig 100 százalékban magyarok" – teszi hozzá, holott éppen a radikális nézetrendszert vallók korábbinál sokkal magasabb száma miatt értesülünk minden esetben arról, ha cigány a gyilkos. Ha Vonának igaza lenne, az évi mintegy másfél száz emberölésnek 130–140 esetben volna roma tettese, azaz havonta több mint tíz, hetente két-három ilyen ügyről kellene értesülnünk. Az internet tágasságát látva nem győznénk ezt hallgatni. Valójában a gyilkosságok nagy részét magyarok követik el magyarok, sőt, rokonok egymás ellen.

Az előítélet kirekesztést szül, a kirekesztés pedig a múltban holokauszthoz, Benes-dekrétumokhoz és a németek kitelepítéséhez vezetett, hogy csak a magyar történelemből hozzak néhány fájdalmas példát. Hogy a XXI. században hova vezet, nem tudom, de baljós sejtéseim vannak.

Olvasóink írták

 • 6. olvasó68 2012. augusztus 04. 06:38
  „Szimplán hazugság amit itt összehordasz, a szokásos szemforgató , valóságtól elrugaszkodott belpesti jogvédő maszlag.
  Talán nézd meg ezt:
  https://www.youtube.com/watch?v=xRCJpHLpJ3Q
  Valószínűleg ő is egy "rászista" , kirekesztő, a saját fajtájával szemben.
  Vagy nézd meg Pesty László filmjét.
  És kihúzhatnád a fejed a hátsó feledből....
  http://www.youtube.com/watch?v=xdSk0pAaIDU
  Gondolom a gazdáid nem szóltak, hogy ilyen is van, de nyugodtan megnézheted...”
 • 5. maripen 2012. július 27. 20:33
  „http://nagyszenas.jobbik.hu/content/egy-tan%C3%A1r-tanuls%C3%A1gos-levele-cig%C3%A1ny-di%C3%A1kokr%C3%B3l-olvas%C3%B3i-lev%C3%A9l

  Ajánlom figyelmébe minden kedves "cigányvédőnek".”
 • 4. stug@freemail.hu 2012. július 27. 13:42
  „Csak for You, Gábor:

  "A megtámadott férfi bemenekült a tanyája udvarára, de a tettesek oda is utána mentek, tovább bántalmazták. A sértett kiabálására az otthon tartózkodó 48 éves felesége a segítségére sietett, de őt is megütötték többször, majd a támadás elől a tanya fürdőszobájába menekülő asszonyt az egyik támadó követte, ott lefogta és a sértett nő akarata ellenére erőszakkal közösült vele."

  Gábor, tudod hogy milyen a magyar börtönök/nevelőotthonok etnikai összetétele? Meglepődnél! /De bizonyára tudnád indokolni./”
 • 3. stug@freemail.hu 2012. július 27. 13:33
  „És Gábor, amiről a lapod hallgatott:

  "Csoportosan elkövetett rablás bűntett miatt indult eljárás három jánoshalmi férfi ellen, akik közül kettőt a kiskunhalasi rendőrkapitányság rendőrei néhány óra alatt elfogtak. A harmadik rabló pénteken feladta magát, őt is őrizetbe vették. A három férfi szerdán egy német házaspárt rabolt ki és vert meg brutálisan, a nőt meg is erőszakolták."

  Ezt is magyarázd meg, lécci-lécci! Főleg az erőszakot!”
 • 2. stug@freemail.hu 2012. július 27. 13:28
  „Gábor, és azt tudod, hogyha 3-4 cigány körülvesz és cigit kér, akkor vesztettél? Magyarok is csinálnak ilyet, Gábor? Tudod, hogy sok faluban az idős emberek baltával a párnájuk alatt alszanak, és semmit nem termelnek a kertjükben /ami az életük/ ? Tippelj, Gábor, kik miatt? Gábor, tudod, hogy a médiamunkásság felelősséggel is jár?

  Tudod még szégyellni magad?”
 • 1. Tapmancs 2012. július 26. 08:50
  „Az egész cikk erre az óriási csúsztatásra épül:

  "Mert mit is mondanak azok, akik a Facebookon szervezkednek vagy a pécsi Gázi Kászim-dzsámi tövében és a Király utcán masírozva azt skandálják, hogy ,,cigánybűnözés"? Azt, hogy a győri Kossuth utcán, Ivánban és másutt élő valamennyi roma felelős a szörnyűségért, amit a 25 esztendős rendőrségi pszichológussal tett egy férfi, akinek egyik szülője történetesen roma. Hogy tulajdonképpen ők is bűnösök."

  Mert Vona is és több Jobbikos is már ezerszer elmondta hogy a "cigánybűnözés" kifejezés nem azt jelenti hogy minden cigány bűnöző, hanem hogy vannak olyan bűnelkövetési formák amik szinte csak és kizárólag cigányokra jellemzők. Ilyenek az uzsorázás, csicskáztatás, védtelen öregek brutális meggyilkolása 2000Ft-ért, fémlopás.

  Mert a cikk szerint akkor a cigányzene kifejezés azt jelenti hogy minden cigány zenész. Épeszű ember nem gondolja hogy genetikailag ilyenek, viszont egyértelmű hogy kulturális-szociális okai vannak annak hogy például elvétve találni cigányt aki műveli a kertjét, rendben tartja a környezetét, tanulással próbál érvényesülni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pofon

Tovább olvasom