Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Megkaptuk

A FIFA és az UEFA vezetőjét, Sepp Blattert és Michel Platinit láthatóan kicsit sem izgatja, hány magyar torokból skandálják majd a fotelekben ülve a nevüket – keresetlen és itt most idézhetetlen szavak kíséretében.
Ami tegnap óta tény: a FIFA fegyelmi bizottságának döntése értelmében a magyar válogatott a következő, Románia elleni hazai világbajnoki selejtező mérkőzését zárt kapuk mögött köteles lejátszani március 22-én. S ami szintén tény: csak magunknak köszönhetjük ezt, meg azoknak az idiótáknak, akik az ország, s a tévés közvetítésnek hála, a világ szeme előtt töltötték az időt szurkolás helyett zsidózással a magyar–izraeli meccsen. (A magyar–román derbin meg valószínűleg „büdösrománozással" töltötték volna.)

Blattert és Platinit nem érdekli, hogy a hazai botrányaink között az a meccs legfeljebb a közepes kategóriába sorolható. Meg lehet sértődni kérem szépen, de vannak dolgok, amiket a világ komolyabban vesz, mint ti, magyarok – üzenik a döntésükkel. Pedig még csak nem is olvasták Bayer Zsolt „félreértésekre okot adó" jegyzetét, amit köszönjünk meg a sorsnak. Meg azt is, hogy a „Gyöngyössy" szót túl nagy macera lenne bepötyögni az internetes keresőprogramba, ezért hagyják az egészet a fenébe.

Nincs illúzióm: ha a stadionokból a sok-sok bünti után el is tűnnek (vagy lehalkulnak) ezek a hangok, attól még száz másik helyen előtörnek újra. Az előbb előcitált Bayer Zsoltot – nagy tételbe lefogadom – sokan emlegették tegnap azok, akik a Győri Városi Bíróság környékén jártak. De akik nem voltak ott, mégis látják a mai vezető hírünket (s a fotókat) a gyanúba került V. Józsefről és tizenhárom feltételezett bűntársáról, azok közül is bőven lenne kit győzködnöm, hogy és mégis...

Mert mégis és igenis a Bayer-féle tétel ellenkezőjét bizonyítja ez az ügy, végződjön bárhogy. Mert itt bizony szinte mellékes tény, hogy színesfémmel kereskedtek a gyanúsítottak, amit a köztudatban „cigány" szakmaként szokás emlegetni. A nyomozó hatóság azt feltételezi, hogy adócsalást követtek el ezek az emberek, vagyis az áfával trükköztek, ami fehérgalléros bűnözés, bűnhődni is szokás érte. Ám az ilyet általában sok-sok ember asszisztálásával lehet folytatni, főleg, ha sok évig tart a dolog. Köztük pedig nem az a különbség, hogy ki a fehérebb a másiknál, hanem hogy ki követett el bűncselekményt, s ki nem.

Sepp Blatter és Michel Platini nem vezeti be a zéró toleranciát Győrben, a Szent István úton a bíróság bejáratánál. Azt verik a fejünkbe keményen, hogy a dolgoknak következményeik vannak. Hogy milyenek, a stadionokban már tudjuk. De hogy az életben máshol milyenek, azt nem Bayer Zsoltnak, s nem nekünk, hanem a magyar igazságszolgáltatásnak a dolga intézni. Náluk lehetnek fehérek vagy feketék a dolgok. De csak náluk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyv vagy billentyű

Minden, ami gombnyomásra működik, megkönnyíti az életünket, egy dolgot mégis elvesz. A… Tovább olvasom