Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Mediawave 23

A jó támogatás elfogadó, nyitott. Ha ez nincs így, az nem támogatás, hanem cirkuszbérlés csupán.
Győrben már csak emlék. A világban azonban beszélnek róla. Nem fesztivál, együttlét. A Mediawave 23 bezárta kapuit a komáromi erődben. Akik részt vettek rajta, örülhetnek, akik kimaradtak belőle, sajnálhatják. (Leginkább azok a városok, Győr, Szombathely és a többi, amelyek nem voltak képesek megtartani egy nemzetközi mércével igazán mérhető eseményt.)

A Mediawave hol jobb, hol rosszabb helyzetben van, volt, lesz. Attól függően, a hatalmon lévők mennyire képesek elhinni, csakis alternatív kultúra létezik, mert természetétől fogva csak ez a jelző lehet igaz a művészetre, az emberi kapcsolatokra, a gondolkodásra és az alkotásra.
A komáromi erődöt csodásan újítják fel. Igazi romantikus, de már európai helyszín, ahol talán otthonra találhat a Mediawave. Bár a fesztivál reménykedett már sok helyen, sok esetben. Ezután talán rávehetőek azok, akik leginkább saját ösztöneikben bízva a segítő pénzekről döntenek, hogy nem csak a sör-bor-pálinka fesztek a támogatandó cirkuszi célok. Ezekre is szükség van, persze, de hogy csak a féldeci legyen a mérték... Nem lehet! Kell, amikor a pénztárcán kívül a lelkek is megnyílhatnak, és baráti, kíváncsi tisztaság töltheti el az embereket.

A Mediawave záróján Rutkai Bori képzőművész, énekes díját átvéve valami ilyesmit mondott: „Mindig tudtam párhuzamosan alkotni, köszönhetően szüleimnek, akik nyitottak voltak a párhuzamosságokra. Soha nem volt gondom ezzel Magyarországon. Most azonban azt érzem, a gyűlölet, a rasszizmus akadályoz. Ha valakiben van egy kicsi ezekből az érzésekből, jöjjön el hozzám vagy erre az együttlétre, kigyógyítom. Ha pedig sok van benne, akkor forduljon a fennvalóhoz, mert neki csak ő segíthet." A tolmácsolás után ováció a zsúfolt teremben. Kína, USA, Szerbia, Románia, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország fiai, lányai felállva percekig tapsoltak. Ez a Mediawave.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindenkit hazavárnak

A balesetek megelőzése az alapoknál kezdődik, s nagyon összetett feladat, mindegyikünknek része van… Tovább olvasom