Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Más karácsony

Talán ha tudnánk egy kicsit megállni és csöndben maradni…

Önök is a könnyeiket törölgetik a megható karácsonyi reklámok láttán? Cuki kiskutyákat öltöztetnek Mikulás-sapkába és habos-fodros kislányos képeslapokat választanak a postán a jókívánságaikhoz? Becsomagolták a cipősdoboznyi szeretetüket és ezúttal százas helyett ötszázast adtak az áruház mellett kéregető hajléktannak?

Közben önök is bevágtak a bevásárlókosárral a lassan araszoló nénike elé a pénztár előtti sorban? Vagy azok közé tartoznak, akik az internetes megosztókon csilingelő harangocskákat küldenek széjjel, de a politikailag más táborokba tartozóknak még a dédnagymamáját is felemlegetik a kommentjeikben? A bejglit tartják kötelezőnek és furán pislognak, ha valaki hanukát emleget…?

Fura világot élünk, nem volt más az adventünk sem. Miközben büszkén adakoztunk, ajándékhegyeket vásároltunk össze, kampányoltunk, tüntettünk, a politikusaink harcokról beszéltek viták helyett, mi harsányan készültünk az ünnepre. Az év közbeni rohanás fordulatszámát jól megemeltük, és az ilyenkor szokásos partikon merevre mosolyogtuk magunkat. Elmentünk templomba és azon sajnálkoztunk a szomszéddal, hogy megint nem lesz fehér karácsonyunk.

Lesz-e más ez a karácsony, mint a többi volt? Ahol kisgyerek él a családban, ott lehet erre esély, az ő csillogó szeme, kipirult arcocskája előhozhatja belőlünk annak a régi, tiszta, a várakozást még megélni képes, az örömöt továbbadni tudó hajdani önmagunkat, akit még nem nyomorítottak meg előítéletek és elvárások. Talán ha tudnánk egy kicsit megállni és csöndben maradni, mi, többiek is meghallanánk az angyalok csengettyűit – de olyan nagy a zaj és úgy csillog minden.
– Anya, biztos, hogy eljön a Jézuska? – kérdezi ötévesem. Ő nem a naptárt nézi. Várakozik és remél.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zh kis hibával

Ezeket most és mindörökké törölni kell a campusok falai közül. Tovább olvasom