Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Mariska és a vadász

Elit iskolákban is gyakori, hogy tágra nyílt pupillákkal kezdik a hetet a gyerekek.

Csúzli, nyalóka, kóla. Három szó, ami mást mond a mai szülők generációjának és mást a gyerekeinknek. Az én diákkori emlékképemben csúzlival lődözik nagyszünetben a gömbölyű Kojak-nyalókát szopogató bakfisokat a fiúk, majd együtt megyünk át a legnagyobb békében az iskola melletti ebédlőbe, hogy leegyük az ebédjegyre járó menüt. A gépi kólát idővel vörösborral javítottuk fel, mert a vadász, a VBK volt a menő.
A kamasz már csak ilyen, menőzni akar, lenézi a gürcölő szülőket, megveti házasságuk hazugságait, kiröhögi a családi hagyományokat. Lázad. Egy húron pendül a barátokkal, megváltják a világot, kergetik az álmokat. Hülyeségeket beszélnek és hülyeségeket csinálnak.

Pedagógusokkal, sürgősségis orvosokkal beszélgetve a mai kamaszok már nem érik be az alkoholmámorral. Országos adat, hogy minden második 18 év alatti kipróbál valamilyen kábítószert. Az ő életükben is ott van a csúzli, a nyalóka és a kóla, ami a kábítószerszlengben fecskendőt, heroint és kokaint jelent. Ami régen a vadász volt, az nekik a Mariska, a marihuánával szívott lazulás. Elit iskolákban is gyakori, hogy tágra nyílt pupillákkal kezdik a hetet a gyerekek. A drogokkal élő diákok tisztában vannak a jogaikkal, a hatóságot kijátsszák, az iskola eszköztelen, a szülő tehetetlen.

Egy másik adat szerint a szülő napi hét percet beszélget iskolás gyerekével, négy és fél órát tévézik. Más nyelvet beszélnek, egyre veszélyesebb a kábulat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kegyelem

Bő három kegyelmi esztendő áll a kabinet előtt. Tovább olvasom