Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Már megint 6x6

S ha pechjük van, egy családi fagyizás árát ott hagyják az autó szélvédőjén.

Minek a múlton rágódni, oh, Ká? Csak a múlton érdemes rágódni, Bagira...

Nehéz logikát találni mindabban, ami lassan hat éve Győrben a parkolással történik. Rágódhatunk persze a múlton, érdemes. Ősz volt 2005-ben is, amikor előbb megszüntettek 63 parkolóhelyet a belvárosban, aztán néhány hétre rá megnyitották az autósoknak a Bécsi kapu teret. Mégiscsak advent jön, tekintsék ezt ajándéknak a bolttulajdonosok és a sofőr-vásárlók is. Az akkori ellenzék (most kormányzó párt) ízekre szedte ezért a városvezetést, majd vissza is adták a 63 helyet.

Aztán az új városvezetés ingyenessé tette a Jókai-parkolóházat, viszont megemelték a belvárosi körzetek díját – ugyanazért, amiért az elődök megszüntették a 63 helyet. Vagyis, hogy az autók a felszíni parkolókból a parkolóház(ak)ba szokjanak. Ennyi járművet ugyanis nem bír el a történelmi belváros.

Nincs vége a sornak, mert mire beszoktak az autósok a győrieket addig hidegen hagyó parkolóházakba, újra fizetőssé tették azokat. A felszíni díjakat nem csökkentették, sőt: a közgyűlés holnapi döntésétől függően irdatlan drága lesz megállni a belváros csaknem összes utcájában.
Aki azt remélte, hogy majd a közgyűlési anyagból kiderül a valós szándék, téved. Mert azt ugye az előterjesztést készítők sem hihették, hogy a győrieket valóban az zavarta, hogy mondjuk az Árpád út több fizetős övezethez tartozott. Tisztelettel hadd jegyezzem meg: ez az utca elég hosszú, s az ember joggal várja el, hogy ha már öt-tíz percet gyalogolnia kell a sétálóutcáig, akkor azt a „melót" a parkolójegyén is lássa. Az áremelés pedig akkor is áremelés, ha az „indokolatlan sokféleség megszüntetésének" nevezzük.

Nem fognak felszívódni az autók, ahogy eddig sem tették. Igen, lehet, hogy az emberek nem mennek be még vásárolni is (ahogy a kereskedők jósolják), de az ügyeiket továbbra is itt kell intézniük. S ha pechjük van, egy családi fagyizás árát ott hagyják az autó szélvédőjén. Nincs az a logika, amelyre fel lehet fűzni, hogy ez városérdek; s olyan számtan sem, amelyből az jön ki, hogy ez a lépés megoldja az ötszáz rakparti (ingyenes) parkoló megszűnését.

Hat éve volt erre egy idevágó vicc: A bolondokházában megkérdezik az egyik betegtől, mennyi hatszor hat. A válasza az, tizenhét. Az orvos rezzenéstelen arccal odafordul a másik pácienséhez ugyanezzel a kérdéssel, mire az rávágja: huszonöt. Rendben, ránéz a harmadikra is, aki rávágja: harminchat. Ez hogy jött ki? – néz a betegre döbbenten az orvos, mire az azt válaszolja: a péntekből kivontam hatot...

Most hozzáadták a Balatont is, még sincs kétségem, hogy holnap is harminchatra hozzák ki az eredményt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Térülj, fordulj!

Joggal elvárhatnánk, hogy ne rendelkezésre álljanak, hanem jöjjenek-menjenek,… Tovább olvasom