Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Majd egyszer

Már a bizonytalanságba belehalunk, még akkor is, ha kutya bajunk se volt.

Több mint két hónap telt el azóta, hogy két fiatalember rejtélyes körülmények között meghalt. Ugyanazon a helyen szórakoztak, és mindkettejük környezetében azt feltételezték, hogy tudtukon kívül bedrogozhatták őket.

Tegnap óta biztos, itthon legalább két hónap kell ahhoz, hogy ilyen kérdésekre választ kapjunk. Ugyanakkor emlékezhetünk rá, hogy ha egy lagziról eltűnik egy telefon, villámgyorsan készen állhat a rendszer és a fél ország nyomozó hatósága hipp-hopp a kiemelt ügyön dolgozik.
A dolgok jelenlegi állása szerint a tragikus balesetet szenvedő orvost valószínűleg nem drogozták be. Mégis felvetődik a kérdés: ha pozitív lenne az eredmény, vajon milyen hatékonysággal kezdődhetne a nyomozás két hónappal a történtek után? Hogyan lehetne bizonyítékokat rögzíteni, tanúkat találni?

De miért is csodálkozunk ezen egy olyan országban, ahol a vonat alá eső lány rejtélyét öt év alatt nem sikerült megoldani? És miért is csodálkozunk akkor, ha magunk is tapasztalhatunk hasonló tehetetlenségérzést. Az orvosnál például, amikor azt mondják, végzetes kór lehet a szervezetünkben. Aztán beutalnak vizsgálatra. Nagy nehezen három hónappal későbbre kapunk is időpontot. De mire kivárnánk, mielőtt sorra kerülhetnénk, már a bizonytalanságba belehalunk, még akkor is, ha kutya bajunk se volt.

Ezért nem árt, ha nagyon befolyásos hozzátartozónk, és vele együtt megkérdőjelezhetetlen protekciónk van. Akkor is, ha például ellopják a telefonunkat. És akkor is, ha sorsdöntő vizsgálatra várunk „majd egyszer" sorszámmal az egészségügyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Messziről jöttek

Valószínűleg köztük sincs több bűnöző hajlamú ember, mint a helyi populációban. Tovább olvasom