Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Magyaros kiskapu

Minden tiszteletem a kubai–magyar játékosé, aki lehet, hogy a világ egyik legjobb utánpótlásedzője (lesz), ugyanakkor igencsak feltűnő az egybeesés a tao-pénzek és a bejelentés időpontja között.

Fura szerzet a magyar, mintha génjeinkben bele lenne kódolva, hogy egy törvényben megtaláljuk a kiskaput. (Az már egy másik kérdés, hogy miért nem lehet egyértelmű paragrafusokat megfogalmazni, de lehet, hogy valóban csak a morállal van a baj, s máshol akkor sem mennének be az „ajtón", ha az tárva-nyitva áll.)

A következő történet nem kitalált, mégis lehet, hogy csak a képzelet szüleménye. Mint ismeretes, a látványsportokba a társaságiadó-kedvezményből több milliárd forint folyt be, melyet gyakorlatilag csak az utánpótlásra lehet költeni.

A múlt héten Kelecsényi Ernő, az Audi-ETO elnöke, egyben a Magyar Kézilabda Szövetség elnökségi tagja kerek perec elmondta: rendkívül fontos, hogy a sportágba áramló hatalmas pénzt folyamatosan kontrollálják, az nem járható út, hogy papíron valamelyik profi játékost vagy idegenlégióst edzőként jelentik be, így jut hozzá a tao-támogatásból a béréhez.

Ezzel azt gondolom, csak egyet lehet érteni. Más kérdés, ha már ilyet mond valaki, akkor alighanem sokakban elindult a vezérhangya, hogy akár... De nem, ilyet azért mégsem tesz senki.

Tegnap aztán az egyik élvonalbeli férfiklub – nevezetesen a Tatabánya – sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Ivo Diaz további két évvel meghosszabbította szerződését és szakedzői végzettségének megfelelően jövőre az utánpótlás-edzői feladatokat is ellátja.

Minden tiszteletem a kubai–magyar játékosé, aki lehet, hogy a világ egyik legjobb utánpótlásedzője (lesz), ugyanakkor igencsak feltűnő az egybeesés a tao-pénzek és a bejelentés időpontja között. Persze ez lehet a véletlenek egybejátszása is, ugyanakkor a jelen helyzetben, mikor nem két fillérről van szó, ráadásul hónapokat kellett várni arra, hogy az Európai Unió szabad utat biztosítson a törvénynek, sokszorosan is igaz az az állítás: nem elég becsületesnek lenni, annak is kell látszani.

Nehogy a kiskapuk miatt végül a nagy ajtó is végérvényesen bezáruljon a sportágak mögött...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bulvárkacsa

A szóvivő csak annyit mondott, hogy az államfővel kapcsolatos plágiumvita nem több, mint… Tovább olvasom