Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Magyar milliomosok

Bár a sportban a pénz nem mindig „köszön vissza” a pályán, a csapat idei teljesítményét figyelve jó esély mutatkozik a Bajnokok Ligája megnyerésére.
A magyar kézilabda-szurkolók többsége arra vár, hogy a Győri Audi-ETO női csapata az idén megnyerje a Bajnokok Ligáját. A sportágában minden tekintetben a világ egyik legjobbjának számító zöld-fehér klub a lehető legtöbbet meg is teszi annak érdekében, hogy sokéves erőfeszítéseit végre siker koronázza.

Pénzt, paripát, fegyvert nem kímélve erősítik meg a csapatot esztendők óta, de a nagy diadal eddig nem akart összejönni. Tavaly egy spanyol sikeredzőt ültettek a kispadra és egyben összeállt minden idők legdrágább győri női kézilabdacsapata, ami a jelek szerint a következő időszakra is az marad, illetve megmarad.

A klub mára tervezi a hivatalos bejelentéseket, hogy a jelenlegi játékoskeretből mely világklasszisok folytatják továbbra is Győrött a játékot. A nemzetközi és a hazai sajtó viszont már hetek óta arról cikkezik, hogy a norvég Larvik nem tudta hazacsábítani két válogatott honleányát – Lundét és Lökét –, mert a győriek anyagi ajánlatával nem bírták a versenyt. A hírek szerint a két játékos fejenként 40 millió forintnak megfelelő summával gazdagodik majd évente, ami nagyjából havi 12 ezer eurós jövedelmet sejtet. A rossz nyelvek szerint a két hölgy döntésében az új kapcsolatuk is szerepet játszhatott: Lundénak állítólag az ETO FC labdarúgója, a szerb Trajkovic, míg Lökének valószínű, egy futsalos mester a zsánere.

Az Audi-ETO – némi túlzással – a játékosok közül azt vesz meg és azt tart meg, akit akar. Anyagi kondícióit, kiszámíthatóságát tekintve uralja a nemzetközi piacot, éppen ezért vonzó célpont a klasszisok számára. A külföldi színtéren ebben a tekintetben már egyre kevesebb a rivális, úgy hírlik, a román Valcea is kidől a következő esztendőtől.

Magyarországon a klubok költségvetését hétpecsétes titokként kezelik, az Audi-ETO pontos számait is ebben a tekintetben csak a bennfentesek ismerik. A sportágban jártasak szerint a győri klub éves büdzséje 800 millió és 1 milliárd forint között lehet. Ezzel labdarúgásban a hazai mezőnyben is az első hatban lenne, így nem csoda, ha női kézilabdában az európai topban tartják számon.

Bár a sportban a pénz nem mindig „köszön vissza" a pályán, a csapat idei teljesítményét figyelve – veretlen a Bajnokok Ligájában, a magyar bajnokságban és a kupában egyaránt – jó esély mutatkozik rá, hogy az Audi-ETO 2013-ban végre célba ér: azaz nem csak itthon lesz a legjobb.
A négy karika kötelez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkaptuk

Tovább olvasom