Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Magad, uram

Akinek már lopták el biciklijét, tudja, miről beszélek.

Önbíráskodás, garázdaság és súlyos testi sértés gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezték Tomcatet, a Tolvajkergetők csoport vezetőjét. Ez a társaság amolyan magánrendőrségként működik, a saját szakállukra üldözik a bűnt, alkalmanként a törvényesség határait átlépve. Több eljárás is folyik ellenük.

Tőlem roppant távol áll az erőszak minden formája, a letartóztatott úriembert aligha hívnám el sörözni, különös tekintettel korábbi politikai töltetű megmozdulásaira. Szó sincs tehát arról, hogy egyetértsek vele, pláne nem akarom védeni őt és cselekményeit. Valami azonban nem stimmel. Erre rávilágít a csoport mostani ügye is.

A csoport kirakott az utcára egy GPS-szel ellátott csali biciklit azzal a céllal, hogy aki elviszi, azt el lehessen kapni. A biciklit ellopták, Tomcat a társaival együtt pedig elment az elkövetőhöz, hogy visszaszerezze azt. Az tolvaj azt állította, hogy már eladta a bringát, mire a tolvajkergetők a gyanú szerint alaposan helybenhagyták. A tettesből lett áldozat 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett és rendőrségi feljelentést tett.
Az a helyzet, hogy ez a csapat, ahogy mondani szokás, társadalmi igényt elégít ki. Azaz egyes esetekben megkeresi a bűncselekmény elkövetőjét, sajátos eszközökkel persze. Ami a rendőrségnek nem mindig sikerül az ő eszközeivel. Akinek már lopták el biciklijét, tudja, miről beszélek. Inkább lebeszélik az embert a feljelentésről, mintsem tegyenek valami hatékony lépést a tettes felkutatására. Tudom, a törvényesség időnként gát ebben. De egy csali biciklit talán törvényesen is ki lehetne tenni. És pofozkodni nem kell okvetlenül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fólia

Miből állt volna például elásni a cigit? Tovább olvasom