Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Lufi és sör

Ők valódi piros lufikat és ingyensört osztogattak a potenciális ikszelőknek. Olcsó fogásnak tartom az ilyet.

Idén is eldurrant néhány lufi a magyar majálisokon. Ezúttal a baloldali pártok jeleskedtek a politikai lózungok durrogtatásában, elsősorban a DK vezére, Gyurcsány Ferenc. A budapesti Városligetben díjmentes vizet, tál levest és áramot ígért a rászoruló választópolgároknak.

Az egy-két köbméter ingyenvíz és az egyszer-kétszer tíz kilowattóra ingyenáram azonban csak a legszegényebbeknek jutna, a „medencetöltőknek" már fizetniük kellene, sávosan. Akik szemében pedig talán korainak tűnne a kampányolás, annak a DK-s volt miniszterelnök egyértelműsítette a kérdést: a párt előre hozott választásokra készül.
Ezt a „lufit" azonban még a Munkástanács sem vette be. Palkovics Imre, a szakszervezeti tömörülés elnöke emlékeztetett rá, hogy a Demokratikus Koalíció vezetője már nem először ígér olyat a munkavállalóknak, aminek nincs realitása, ráadásul most magának is ellentmondott, hiszen a rezsicsökkentéssel kapcsolatban még ellenezte az általános kedvezményeket.

Kampányfogásokban nem szerénykedett a győri majális sem, hiszen jelentős erőkkel vonult fel az MSZP aktivistagárdája. Ők valódi piros lufikat és ingyensört osztogattak a leendő, potenciális ikszelőknek. Elég olcsó fogásnak tartom az ilyet. A baloldali kampányszakemberek talán csak a XVII–XVIII. századi történelmi olvasókönyveket vették alapul az akcióhoz, akkoriban ugyanis általános volt egy hordócska ingyenborral és jó hosszú kötéllel legényeket fogni a seregbe.

Egyelőre nem tudhatom, hogy mit érhet egy ilyen kampány, ám lehet, hogy a fiúk kicsit túllőttek a célon. Az ingyensört megitták a szerencsések, meghallgatták a durrogó szociálpolitikai „lufikat", ám néhány jól eltalált populáris ötlettel mégis beelőzhet valaki. Talán éppen nagyon jobbról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magad, uram

Akinek már lopták el biciklijét, tudja, miről beszélek.
Tovább olvasom