Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Lobog a hajam!

Végre elkezdődhet az M85–M86-os út Csornát elkerülő szakaszának tervezése. A hírt tegnap tette közzé a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Az első gondolatom az volt: na végre! Már sokkal előbb kellett volna, de mindegy, a lényeg, hogy végre sínen van a dolog. Amikor azonban figyelmesebben megnéztem az e-mail tartalmát, alábbhagyott a lelkesedésem.

Hogy miért? Azért, mert most csupán az elkerülőút első üteméről beszélünk, annak is csak a tervezéséről. A 12,5 kilométeres szakaszra 18 műtárgyat terveznek, a dokumentációt 2013 nyarára kell elkészíteni. De hol van még a második ütem? Arról miért nincsenek hírek?
Hetente megteszem a Sopron–Győr távot és minden alkalommal elcsodálkozom a csornaiak tűrőképességén. Minden tiszteletem az övék, amiért évek óta elviselik a városon átdübörgő hatalmas autó- és kamionforgalmat.

De hogy a problémámhoz visszakanyarodjak: borzasztó lassúnak tartom ezt a tempót. Ennek az útnak már régen készen kellene lennie! Nem a csornai elkerülő felének, hanem a teljes Sopron–Győr szakasznak, sőt, a 86-osnak is.

A hír napközben felkerült az internetes portálunkra. Gyorsan érkeztek hozzá a kommentek. A legtöbben szintén a tempót kifogásolják. Egyikük így fogalmaz: „Az első szakasz tervezőjének kiválasztása! Hú, lobog a hajam ettől a félelmetes tempótól!" Azt is hozzáteszi: „Már több mint egy éve folynak a régészeti ásatások, nem lehetett volna párhuzamosan a tervezést is folytatni?"

Igen, ugyanezt kérdezem én is: nem lehetne párhuzamosan futtatni a dolgokat? Hiszen az idő pénz. Ezek a tervek 324 millió forintért készülnek. Nem tudom, hogy ez az összeg sok vagy kevés egy fél elkerülő terveiért. Azt viszont látom, ezek után megsaccolni sem érdemes, mennyiből jöhet ki a teljes táv, arra pedig végképp nem érdemes nagy tételben fogadni, hogy mikorra készül el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Férj egy órára

Tovább olvasom