Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Ló, megint

Mert hát első a parancs. Pénz, paripa nem számít.

A múlt héten Nagylóc és Zsunypuszta között Hende Csaba honvédelmi miniszter autója összeütközött egy raliversenyző-páros kocsijával, akik előtte „magánszorgalomból" lezáratták e szakaszt. A minisztert szállító honvédségi autó megkülönböztető jelzését használva kerülte ki a lezárást jelző embert. Három súlyos és két könnyebb sérültje lett a balesetnek. A miniszter mellett a ralist szállították helikopterrel a budapesti honvédkórházba.

A karambol körülményei ismét állatorvosi ló-szerűek. Közállapotaink mutatói. Hende Csaba tökéletes antikatonaként került a hadügyéri székbe. Ha mást nem is, de a régi honvédségi bölcsességet bizonnyal jól megtanulta: a parancsot nem lehet meghágni, mert akkor szaporodik. Ilyen felső parancs mostanában, hogy a miniszteriális emberek szerteszaladva az országban zengjék a rezsicsökkentés harci indulóját. Hende is rezsicsökkentő fórumra sietett munkatársaival Szécsénybe. Valószínűleg le akarták rövidíteni az utat, így kerültek a főútról a Hollókő mellett is elvezető alsóbbrendű szerpentinre. Megkülönböztető jelzést használtak (értsd szirénát), s menetből kikerülték az út mentén szerencsétlenkedve őket megállítani igyekvő civilt, mert hát első a parancs. Pénz, paripa nem számít.

Ott van aztán a ralis, akit autós körökben jól ismernek. Úgy hírlik, a hét végi versenyre készülődve edzés gyanánt, önkényesen záratta le a hegyi utat. Biztos úgy érezte, megteheti. Talán magánszorgalomból korábban is tett már ilyet, mert nyilván elnézték neki. Állítólag húsz(!) gyorshajtási büntetést tudhat magáénak. Én is ismerek „hmcs"-ket (helyi menő csávó), akik többet engednek meg maguknak a közönséges halandóknál. Időnként persze nem mulasztják el, hogy ne támogassanak ilyen-olyan közbiztonsági alapítványokat. Kizárólag önzetlenül.

Ezúton is kívánok jobbulást a baleset valamennyi sérültjének.

Olvasóink írták

  • 1. dsj 2013. október 02. 09:45
    „Dejó cikk! Frappáns összefoglalása annak a sok balfácánságnak, ami naponta zuhan ránk. Már alig bírom! :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mankók

Szükség van mankókra az életünkben. Jó példákra a megerősítéshez: ugyan érezhetjük néha úgy, hogy… Tovább olvasom