Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

(L)ejtőernyős

A Nagy Ember felvette a telefont és odaszólt az egyik állami cég vezetőjének, ugyan, vegyék már oda a mestert a város klubjához.

A labdarúgóedző a nyáron már fél éve volt, hogy nem dolgozott. Otthon rendezgette a papírjait és várta, hátha megcsörren a telefon és érkezik az a bizonyos visszautasíthatatlan ajánlat.

De az nem jött.

Ezért gondolt egyet és beszélt az egyik Nagy Emberrel. Jó ideje ismerték egymást, mert nemrégiben annál a csapatnál edzősködött, amelynek a Nagy Ember szurkol. Gyorsan elpanaszolta neki, egy ideje nincs állása, a pénze fogytán, ezért is nagyon szívesen dolgozna ismét a magyar labdarúgásban.

A Nagy Ember felvette a telefont és odaszólt az egyik állami cég vezetőjének, ugyan, vegyék már oda a mestert a város klubjához, amelyet ez a cég szponzorál. Igen ám, de ott már kialakult az új stáb, játékosokat igazoltak, készültek a jelenleg is tartó idényre. A kérést azonban nem illett visszautasítani, így a jövevényt kinevezték szakmai igazgatónak. Mellette-alatta maradt a korábban kinevezett szakmai grémium, csak éppen az addigi vezetőedző ezek után már nem vezetett. Beosztott lett – igaz, változatlan bérrel.

A modell persze ennek okán nem működhetett megfelelően és azóta is időzített bombaként ketyeg a klubnál. A sikerek messze elkerülik a csapatot. A szurkolók egy része a bajok forrásának az ejtőernyős trénert és a kialakult helyzetet tekinti. Csak a fiatalabbak kedvéért: a rendszerváltás előtt a felsőbb vezetés „ledobta” valahová azokat a kádereket, akik jó elvtársak voltak, de megszűnt a munkahelyük, állás nélkül pedig nem maradhattak.

A szponzor persze azóta is vakarja a fejét, mit tegyen. Fizessen sok pénzt az ejtőernyősnek és akkor néhány millióért cserébe megszabadul tőle vagy inkább robogjanak együtt tovább – lefelé a lejtőn.

Vagy bízzon a csodában, hiszen a labda valóban gömbölyű.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A huszonnegyedik

...amikor összképről van szó, csak alig pár százalékkal elégedettebbek a magyar válaszadók, mint a… Tovább olvasom