Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Lassan járj...

Jó hír látott napvilágot a napokban.
Elgondolkodtató adattal találkozhattunk megyénk legutóbbi településfejlesztési koncepciójának egyeztetési változatában. A 2013. júliusi dokumentum egyik fejezetében közöltek szerint a több mint 1600 kilométeres Győr-Moson-Sopron megyei közúthálózat mintegy fele harminc évnél régebben kapott új burkolatot. Pedig a járműforgalom azóta sokat erősödött.

Az úthálózat minősége akkor Baranya megye után megyénkben volt a második legrosszabb. Az egyeztetési anyag megállapította, hogy „...a megyei burkolatfelület állapotának vizsgálata során az úthálózat 61,3 százaléka kapott nem megfelelő és rossz állapotú minősítést". Sajnos, információnk szerint azóta nem készült frissebb állapotfelmérés, így nem tudhatjuk, csak a saját szemünkre hagyatkozhatunk, hol tartunk e területen. 

Viszont jó hír látott napvilágot a napokban: közel 774 millió forint értékben újít fel alsóbbrendű utakat Győr-Moson-Sopronban, Vasban és Zalában a Magyar Közút. Szűkebb pátriánkban a Nyúl és Ménfőcsanak közötti összekötő út 1337 méteres szakaszának egyrétegű burkolatmegerősítése majdnem 229 millió forintba, míg a Tét–Lébény összekötő út ugyancsak egyrétegű burkolatmegerősítése 960 méteren több mint 95 millióba kerül majd.

Tartsuk szem előtt azt is, hogy az M85-ös és az M86-os gyorsforgalmi utak építésében szintén történtek előrelépések, s reméljük, idén is örvendhetünk kedvező fejleményeknek. Ám hogy mindezzel és az elmúlt években megyénkben lezajlott útfelújítási-építési munkálatokkal együtt hányadikak lehetünk az útminőségi rangsorban 2013-hoz képest, bizony nem tudhatjuk.

Akinél pedig – minden jó szándékú elképzelés és akarat ellenére – ezúttal nem lesz átfogó útfelújítás, s kerülgetheti a kátyúkat, a magyar közmondás igazságával vigasztalódjon: „Lassan járj, tovább érsz..."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénz, sivatag

Milyen gyönyörű ország, tele bok- rokkal, növényekkel, élettel. Nekik meg marad a sivatag. Tovább olvasom