Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Lap tizenkilencre

Tarsoly Csaba, a Győri ETO FC elnök-tulajdonosa hétfőn meglépte azt, amire rajta kívül csak kevesen számítottak: menesztette az NB I-es táblázaton második helyen álló csapata vezetőedzőjét, Csertői Aurélt és a helyére Pintér Attilát nevezte ki.

Pintér pontosan egy évvel azután tért vissza Győrbe, hogy a csapat gyenge szereplése és a szurkolók egy részének ellenszenve miatt távoznia kellett a városból.

Az ETO tulajdonosa makacs ember – ezt régóta tudjuk – és tudjuk róla azt is, hogy néha a kívülállók számára logikátlan lépésekre képes. Először Varga Zoltánnal kapcsolatban mutatkozott meg ez. Az általa edzőnek választott, egykori népszerű ferencvárosi kedvenc győri edzősködése (is) kudarcba fulladt és akkor nem volt mit tenni, a tulajdonos megvált a vezetőedzőtől. Tarsoly Csaba azonban nem, vagy csak nehezen adja fel az elképzeléseit, ezért Vargát egy jó fél évvel később szakmai igazgatóként visszahelyezte az ETO-hoz. Az addig viszonylag jól menetelő együttes teljesítménye utána visszaesett és később csak nehezen menekült meg a kieséstől. Rajta kívül talán senki nem bízott abban, hogy Vargával eredményes lesz a csapat, ő mégis „rehabilitálta” a Fradi-idolt.

A Pintér-ügy némiképpen hajaz az akkori szituációra.

Az tény, hogy a bajnokság ezen szakaszában a táblázat második helyén álló csapat kispadjáról két-három gyengébben sikerült találkozót követően ritkán szoktak edzőt felállítani.

Az is biztos, ha a klubot nagyrészt finanszírozó tulajdonos bizalmát elveszítette Csertői abban a tekintetben, hogy csapatával meg tudja nyerni az idei bajnokságot, ebben az esetben Tarsoly Csaba megteheti, hogy edzőt vált, elvégre a pénzéért (majdnem) úgy dönt, ahogy jónak látja.

Pintér visszatér(íté)se az előzmények tudatában várható volt, azért, amit Vargával kapcsolatban írtunk. Inkább csak maga az időpontja meglepetés. Pintér az elnök embere, ugyanis a nemzetközi porondon szépen teljesített a csapattal – mint ahogyan mostanában senki más – és az elnök végre valóban büszke lehetett a klubjára. Másrészt azért, mert a szurkolók egy része folyamatosan konfrontálódott Pintérrel – elsősorban az edző stílusa, gyakran hangoztatott fradizmusa és a csapat gyakran élvezhetetlen játéka miatt –, mint ahogy olykor a tulajdonos viszonya sem felhőtlen a győri drukkerekkel. Tarsoly talán úgy érezhette, ez közös nevező, a védelmébe kell vennie a támadott szakembert.
A védernyőt azonban egy idő után megtépázta a Pintér-csapat játéka, amely már se nem volt eredményes, se nem nézhető és ezt a helyzetet a szurkolók nem tolerálták.

Csertői menesztésével és Pintér rehabilitálásával Tarsoly Csaba tizenkilencre lapot kért. Egy másik megfogalmazásban a bajnoki cím megszerzése eldöntheti, hogy a mostani döntése zseniális húzás-e, avagy valóban dilettantizmus.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hoffmann meséje

Tovább olvasom