Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

La dolce vita

Egy szabály van: olyan szoba kell, ami passzol az órájához.

Lázárnak csak annyit kellett volna mondania, hogy a külföldi útjai során nincsenek nagy igényei. Egy szabály van, ahhoz meg hadd ragaszkodjék: olyan szállodát kell számára (és kísérője részére) lefoglalni, ami passzol az órájához. Az ember egyszer 35 éves, ugyan miért ne lephette volna meg magát ez alkalomra egy Rolexszel? Az óra embert, az ember pedig szállodát kíván, viszontlátás.

Még ez is jobb lett volna, mint sorra kivárni a bírósági határozatokat, hogy utána egy kicsivel megint több csordogáljon ki a milánói, a svájci, a londoni útjáról. Tegnap óta mindenesetre emészthetjük, hogy 2013 nyarán Lázár egy péntek estét töltött Milánóban; olyan hotelszobában, ami éjszakánként 298 ezer forintba fájt. Előbb nekünk, aztán Lázárnak, aki utólag kifizette a számlát.

Vajna Tímea óta meg azt tudjuk, hogy lúzer, aki nem vesz gyémántot az asszonynak. Ezek szerint a klubhoz tartozik mindenki más is, aki hivatalos útján nem 1000 eurós szállodában hajtja álomra a fejét. Lázárnak vagy a tanácsadóinak ugyanakkor megsúgom, kár hadititkot csinálni abból, hogy egy „king" méretű ággyal felszerelt, prémiumszobában pihente-e ki a magyarokért végiggürizett nehéz napját Milánóban, a Bulgari Hotelben. Vagy az olasz dizájnerek munkáival dekorált, de luxe szoba járt a Rolex mellé a Four Seasonsban.

Édesmindegy. S minden más is az, amíg egy magyar miniszter 2015 kora nyarán a képünkbe vághatja a hotelt és a kísérőjét firtató újságírói kérdésre, hogy „a bíróság nem tudja leellenőrizni a szavaim valóságtartalmát, hiszen mondhatom azt, hogy nem emlékszem, de mondhatok olyat is, ami nem igaz, arról, hogy kivel voltam a hotelben". Minek az igazság? Dolce vita.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menj vissza, vándor!

Az a tisztelettudó afgán ismérve, hogy be sem teszi ide a lábát? Tovább olvasom