Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Klub, az éjszakai

Bármennyire is szeretjük csöppnyi hazánkat, csatlakozom azokhoz, akik szerint egyáltalán nem működik normálisan a parlament. Vannak, akik a Tisztelt Házat olyan éjszakai klubhoz hasonlítják, ahová nem kötelező betérni. Így aztán a honatyák gyakran nem is mennek be oda. Néha nappal sem, nemhogy este-éjszaka.

Mi értelme van annak ugyanis, hogy egyes ügyek – álló- és ülőképességet próbára tevően – az alvási időszakba nyúlóan kerülnek az Országgyűlés üresen ásító padsorai elé? Mintha éppenséggel katasztrofális vagy komoly, fenyegető helyzet miatt kellene éjt nappallá téve dolgozni a képviselőknek. S mi értelme annak, hogy ilyen lehetetlen időpontban szólal fel néhány honatya, akinek odahaza már nagyobb hallgatósága lenne, mint a parlamentben? Hiszen a tapasztalatok alapján elmondható: nappal is gyakran csekély számú – és épp újságot olvasó vagy laptopjával bíbelődő, a felszólalóra egyáltalán nem figyelő – képviselőt lehet látni az ülésteremben. Szendergésre-alvásra késztető órákban ugyan mitől is lennének tele a parlamenti padsorok?

Az egyik ellenzéki országgyűlési képviselő elpanaszolta nekünk: nem is oly rég úgy szólalt fel az egyik ilyen maratoni ülésen éjfél körül az Országgyűlésben, hogy egyetlenegy kormánypárti képviselő sem ült a teremben. Hozzátesszük persze, az ellenzékiek is addigra jócskán megfogyatkoztak.

De hadd mentsük fel az ilyenkor hiányzókat: valószínűleg nem az ő munkamoráljukkal van baj. Nem ők tehetnek arról, hogy éjjel-nappal a parlamentben kell(ene) lenniük. Igaz, felvethetnék a kérdést, ilyen körülmények között lehet-e érdemi és hatékony munkát végezni? Sőt, netán meg is szavazhatnák, hogy ne ilyen önkizsigereléses módon dolgozzanak az országért, mert abból ugyan semmi jó nem sülhet ki. De úgy tűnik, nincs ilyen szándék. Optimizmusuk azért becsülendő. Most már csak a hozzáálláson kellene egy kicsit változtatni...

Olvasóink írták

  • 2. dsj 2012. szeptember 27. 17:20
    „Az éjszakai műszak hatékonysága az "átkosban" is sokkal kisebb volt pl. egy termelő üzemben, mint a nappaliban. Pedig ott nem hülyéskedtek, hanem keményen dolgoztak, csak kissé kevésbé keményen, mint az I. műszakban. :-)”
  • 1. Mányoki 2012. szeptember 27. 12:09
    „A képviselők ígérnek, könyörögnek, könyökölnek a szavazatainkért, szimpátiánkért négyévente. Mi, választók szavazzuk be őket a parlamentbe, mi választók adjuk nekik a munkát, ők adják a mi pénzükből maguknak a saját fizetésüket, és ők kapnak úgy fizetést, hogy nem járnak be a munkahelyre, és mi, választók vagyunk azok, akiket a munka törvénykönyve szerint elküldhetnek a munkahelyünkről, ha nem járunk be dolgozni, mert a képviselőink így döntenek.
    Egyetértek Gosztonyi Úrral, mentsük fel a hiányzó képviselőket! Bár, sajnos nem lehet, a felelősségvállalást kiiktatták a történetből, ugyanis a törvényeket ők hozzák - az éjszakai klubban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lelkiismeret

Tovább olvasom