Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Kilóg a láb

A demokrácia alapszabályai ellen vétők számára ne legyen bocsánat!
Lábon lőttük magunkat – mondta Orbán Viktor miniszterelnök arra utalva, hogy az Oroszországgal szembeni gazdasági szankciók miatt kár éri a magyar gazdaságot. Szerinte az EU idevágó politikája ellentétes a magyar nemzeti érdekkel, az többet árt nekünk, Európának, mint az oroszoknak. Ha a számokat nézzük, valószínűleg igaza van. De nézzünk túl a matérián!

Először is azt érdemes megjegyezni, hogy nem az EU-szankciók ártanak a magyar gazdaságnak, hanem az arra született orosz válaszintézkedések, például az élelmiszervásárlásaik leállítása. Szerintem nemhogy rossz politikát folytat az Európai Unió a szankciókkal, hanem elkésett vele. Sokkal korábban kellett volna fellépni Oroszországgal szemben az ukrajnai agresszió miatt – minden demokráciában élő nemzettel közösen.

Emlékezzünk csak, a tévén együtt érzőn néztük végig télen, ahogy az ukrán emberek barikádokat emeltek, harcoltak az önkényeskedő vezetőjük hatalma ellen. Aztán sikerült is elzavarni. Erre lépett Putyin, és katonáival bevonult egy szuverén állam területére, elfoglalva a számára stratégiailag rendkívül fontos területeket. Majd újabb ukrán régióban éledtek elszakadási törekvések, azóta is tart a harc. Mindez persze rendkívüli leegyszerűsítése a történéseknek, de ami számomra a lényeg az egészben, az így is érzékelhető. Nevezetesen: a demokrácia alapszabályai ellen vétők számára ne legyen bocsánat! Az első kis jelre is lépnie kell a nemzetek közösségének, mérlegelésnek nincs helye. Mert csak nagyobb baj – és nagyobb kár – lesz a következménye. Mint most Ukrajnában.

Mintha felednénk ’56-ot! Az egész világ nézte tétlenül, ahogy kis nemzetünk igaz harcát vívta egy világhatalommal szemben. Akkor senki sem lőtte lábon magát. Sajnos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egészség ára

Kedvességet, odafigyelést, törődést kapott, nem volt várólista, nem volt protekció, minden ment a… Tovább olvasom