Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Ki kivel van?

Milyen jelzőkkel illetnénk akkor a bebörtönzött török bírót?
Ízlelgetem és próbálom követni, hogy ki kivel is van ebben a történetben. A Magyar Távirati Iroda brüsszeli keltezéssel írja, hogy a Magyar Helsinki Bizottság is bekerült a Václav Havel egykori cseh elnökről elnevezett emberi jogi díj három jelöltje közé. Az Európai Tanács Parlamenti Közgyűlése a cseh kormány támogatásával 2013-ban alapított díjával olyanokat jutalmaz, akik kiemelkedő erőfeszítést tettek az emberi jogok védelmében.
Kicsoda is volt Václav Havel? A bársonyos forradalom egyik vezetője, a Visegrádi Négyek egyik alapítója, ezer más jelentős díja mellett a Magyar Érdemrend nagykeresztjének kitüntetettje.

Kit jelöltek még a Magyar Helsinki Bizottság mellett a díjra? Például egy fogva tartott török bírót, aki minden körülmények között kiállt az igazságszolgáltatás függetlensége mellett.

És mit tartunk mi itthon a Magyar Helsinki Bizottságról? „A Soros-közeli Helsinki Bizottságnak csak a migránsok a fontosak", „A Soros-féle Helsinki Bizottság emberének hála egy bűnözővel több futkározik Budapest utcáin", „Röpködnek a százmilliók a haza ellenségeinek: Soros, az EB és az ENSZ pénzéből segíti a megszállókat a Helsinki Bizottság". Ilyen szalagcímeket dob fel a kereső a nyitóoldalon az interneten.

Vajon milyen jelzőkkel illetnénk az igazságszolgáltatás függetlensége mellett kiálló, bebörtönzött török bírót?
Ráadásul mire vetemedett itthon a külföldről támogatott szervezetnek számító Magyar Helsinki Bizottság? Polgári engedetlenségként nem tett eleget az átláthatóságról szóló új törvény előírásainak és nem regisztrált.
Ugye, ezek után akkor csakis félreértés lehet ez a brüsszeli jelölés?! Nem valószínű. Mert a világ egyik legjelentősebb magánalapítású emberi jogi díját, a Gulbenkian-díjat idén már elnyerte a Magyar Helsinki Bizottság. A zsűri egyedinek és példamutatónak ítélte az 1989-ben alapított civil szervezetet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ürülék

Halványan is nagyon szép a felcsúti stadion... Tovább olvasom