Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Ki kivel van?

Akár még fejet is hajtanék előtte, ha az elzárkózás mögött következetességet és nem makacsságot éreznék.

Én még mindig nem értem. Sőt, ha lehet, egy fokkal még kevésbé világos, hogy miért kell a VOLT Fesztivált a jelenlegi helyéről, a Lövér kempingből a Páneurópai Piknik emlékparkhoz költöztetni. Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár maga mondta, hogy az új helyszínen szintén vannak Natura 2000-es területek.

De kanyarodjunk egy kicsit vissza, mert már az sem világos, hogy egy fesztivál, amelyik nem okoz visszafordíthatatlan kárt a környezetben, miért összeegyeztethetetlen a természetvédelemmel? Ezt az államtitkár egy példával szemléltetve magyarázta el: képzeljem el, hogy ő hívatlan vendégként bejön a lakásomba. Elterpeszkedik a fotelomban és szétdobálja a koszos zoknijait. Ugyanilyen hívatlan vendégek a fesztiválozók is a kemping környékén. Megértettem a példát és elképzeltem a szituációt.

Hát valóban bosszantó lenne, ha valaki csak úgy jönne-menne az én territóriumomban. De ennyi. Bosszantó. Nem több. Nem halnék bele. Legfeljebb csinálnék egy nagytakarítást és annyit kérnék, hogy amikor elmegy, vigye magával a koszos zoknijait. A fesztivál esetében ez annyit jelent, lehetőleg úgy hagyjanak ott mindent, ahogyan volt, és a végén szedjék össze a szemetet. Az érvelésem persze teljességgel elfogadhatatlan a számára. Azt mondja, egy világ választ el bennünket. Én az emberek pártján állok, míg ő a békákat képviseli. Hm, ez dicséretes. Akár még fejet is hajtanék előtte, ha az elzárkózás mögött következetességet és nem makacsságot éreznék.

S hogy miért kérdőjelezem meg a békákhoz fűződő viszonyát és miért gondolom inkább makacsságnak az ellenállását? Mert az új helyszínen is jelentkezik a Natura-probléma, de ott megoldhatónak tartja azt. Úgy nyilatkozott, az ötéves átfutás elég a megoldásra. Valóban? Ha ott megoldhatóak a problémák, akkor itt miért nem? Ha itt a békákkal van, akkor ott miért nem?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kicsordult

Tanulságos, hogy kész kommunikációs terv nálunk mindig csak olyan helyzetekre van, amikor… Tovább olvasom