Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Ki az ellenség?

A gyógyszeradagot meg sem kapták a magyar kórházak.

Migránsok, görögök, az ellenzék, multik… Látjuk, a politikusok kedvelt eszköze az ellenségkép-generálás. A felismerés után kérdezték tőlem is a barátaim, ki az ember legnagyobb ellensége.

Aggaszt, hogy tavaly év vége óta fennakadásokkal érkeznek meg a BCG, vagyis tuberkulózis elleni oltásszállítmányok. A tavasszal esedékes gyógyszeradagot már meg sem kapták a magyar kórházak. Európában csak két(!) gyár állít elő ilyen vakcinát, pedig a betegség nem tűnt el a kontinensről. Vannak, akiknek fontosabb a monopolhelyzet, a haszon, mint hogy új üzemet vagy gyártósort építsenek...

Pedig láthatóan szükség lenne még a gyógyszerre. A csecsemők szülei pedig csak reménykedhetnek, hogy az oltóanyagok időben megérkeznek.
Elkeserít, hogy a trafikokról, a vasárnapi boltzárról olyan hevesen érvelők vagy az Európai Bizottság és Parlament politikusai a megoldás érdekében nem emelik fel hangjukat. Nem lehet legyinteni, fejlett országokban is okozott már tragédiát az ezzel kapcsolatos meggondolatlanság. Júliusban diftériában meghalt egy spanyol kisfiú, mert szülei úgy döntöttek, nem kérik a védőoltást. Sajnos az oltásellenes lobbi is egyre többeket fertőz meg, de szerencsére Magyarországon a szülőknek nincs mérlegelési joguk a kérdésben, a készítményeket kötelező beadni évtizedek óta, nem véletlenül.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ adatai szerint 2013-ban az EU országaiban több mint hetvenkétezer tbc-s esetről számoltak be. Múlt héten Szegeden két egyetemistáról derült ki, hogy tbc-s. A probléma azonban láthatóan nem igazán kavarta fel a döntéshozók és a milliárdosok langyos vizű úszómedencéjét. A kormánynak azért van megoldása: „A gyerekeknek nem lesz bajuk, ha néhány héttel vagy hónappal később kapják meg a BCG-oltást."

Ki az ember legnagyobb ellensége? Egyre többször gondolom úgy, hogy a válasz az emberi ostobaság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hová mész?

Vegyük elő a józan eszünket és a tényeket. Tovább olvasom