Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 28°C Még több cikk.

Kétféle panasz

Hatvan fölött már a németnek is fáj a háta vagy a térde, ám ez mégsem látszik rajta. Ha panaszkodik is, azt viccesen teszi.
Kedvenc kelet-magyarországi gyógy- és termálfürdőm kempingje kora tavasszal teljesen megtelik. Lakóautók(!) sokasága lepi el az alig ezerkétszáz lelkes település pihenőövezetét.

Öröm ez a falunak, hiszen az itt élők, egyéb munka hiányában, teljesen az idegenforgalom kiszolgálására tették fel az életüket. Örülnek a vendégeknek, hisz a lakóautók tulajdonosai szinte százszázalékosan a német középosztályhoz tartozó nyugdíjasok, akik mivel a munka már nem szorítja őket, egészen szeptember végéig, október közepéig gazdagítják a település éttermeit, kocsmáit, boltjait és falatozóit.

Mindezek mellett öröm rájuk nézni. Vidámak, hangosak és tudnak élni. Együtt bandáznak több hónapon keresztül és kitűnően érzik magukat. Minden autó tetejére kikerül a műholdvevő és a nomádnak egyáltalán nem mondható körülmények között is élvezik az otthon kényelmét.

Pedig tévedés ne essék, ők is gyógyulni jönnek Magyarországra. Bőven hatvan fölött már a németnek is fáj a háta vagy a térde, ám ez mégsem látszik rajta. Ha panaszkodik is, azt is viccesen teszi. Kiáztatja a fájdalmát a negyvenfokos termálvízben.

Nálunk ez egy picit másképp van. Nemhogy lakóautóra, de sok esetben még fürdőbérletre sem futja a nyugdíjasainknak. A háziorvos várójában elejtett panaszkodás sem vicces, sokkal inkább reményvesztett és keserű, sok esetben pedig „csodavárás" jellegű: hátha egyszer végre megváltozik minden. Jóra fordul a soruk még az életükben.

Erre azonban az ország várható átlagéletkorát tekintve, egyelőre vajmi kevés esélyük(ünk) van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Motorhiba

Vagy épp az az üzenet, hogy haggyá má', nem mindegy? Tovább olvasom