Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Kerítés Calais-nál

A hírek nyomasztják, amelyek elárasztják a médiát: aggódik, biztonságban haza tud-e érni.

Közeli ismerősöm gépkocsival készül hazaindulni Angliából. Elsősorban nem a London és Győr közötti több ezer kilométeres út miatt aggódik, hiszen már többször megtette autóval az embert próbáló utat.
A hírek nyomasztják, amelyek most elárasztják a médiát: aggódik, biztonságban haza tud-e érni.

A brit–francia határon a Csatorna-alagútnál, a kikötőnél szinte háborús helyzet uralkodik. A kontinens felőli oldalon Calais-nál becslések szerint négyezer menekült él alkalmi sátortáborokban és azt várja, hogy mikor szökhet át Nagy-Britanniába. A főleg Afrikából érkezett migránsok mire idáig eljutnak, teljesen elcsigázottak. Ha volt is pénzük, azt már felélték, szegények és bármire képesek. Rendszeresen megrohamozzák a várakozó kamionokat és a kikötőt, hogy átjussanak a vágyott Angliába.

A legutóbbi nagy rohamot kedden este indították, ekkor többen megsérültek, egy ember pedig meghalt. A The Times szerint a napokban több mint 150 menekültnek sikerült átjutnia, őket Folkstone-ban elfogták a britek.

Az angol kormány 7 millió fontból a francia oldalon kerítéseket épít, hogy távol tartsa a menekülteket a kamionoktól, mert a rohamok miatt az alagút közlekedését rendszeresen le kell állítani és ez hatalmas károkat okoz.

De vajon mi és mikor állítja meg ezt a hatalmas emberáradatot?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A svéd álom

A svédek azt mondják, a jövőjük függ attól, hogyan tudják integrálni a bevándorlókat. Tovább olvasom