Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Kereszt

Kereszt: a feltámadás ünnepére, a húsvétra való készülődés közben sem feledkezhetünk meg arról, hogy Európa – és a világ – „belépett a veszélyzónába".

Legalábbis egyes elemzők szerint olyanba, amelynek következményei úgy tűnik, egyelőre megjósolhatatlanok.

Kereszt: ilyen például az éleződő ukrán–orosz konfliktus. Mindkét országban egyre erősödnek azok a (fel)hangok, amelyek egymás ellen az eddiginél is bátrabb – tehát katonai – fellépést szorgalmazzák.
Kereszt: ilyen körülmények között óhatatlanul is eszünkbe juthat orosz gázimportunk jövendőbeli sorsa, hogy a paksi atomerőmű tervezett gigaberuházásáról ne is szóljunk.

Kereszt: aggodalomra ad okot az euróövezet növekedési motorjának tartott német gazdaság állapota is.

Kereszt: Németország gondjai hazánk gazdaságára is hatással lehetnek, hiszen köztudott, legnagyobb exportpiacunkat jelenti a német.
Keresztek keresztje: soha nem tudunk felhőtlenül örülni, gondtalanul ünnepelni. Mint például a legjelentősebb keresztény eseménynek, Krisztus feltámadásának.

Kereszt: gyanítom, tragédiákról szóló hírek, kétségbeejtő információk zuhataga locsolja majd a húsvéthétfőnket is.
Pedig valljuk be, kevesebb kereszt lenne a világban és szűkebb környezetünkben, ha mindnyájan a krisztusi szeretet, a jóindulat és az egymás megértése, támogatása útját járnánk.

Derűlátók szerint akkor a gazdasági és társadalmi értelemben vett krisztusi véget, a feltámadást is közösen megérhetnénk...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rezsicsökkentés!

Pedig csak annyi történt, hogy egy nyílászárókat forgalmazó élelmes vállalkozás meglovagolta a… Tovább olvasom