Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Keressük a választ!

Milyen ügyek foglalkoztatták leginkább Magyarországot?

A Google közzétette az idei magyar keresési toplistáit. Akik nem interneteznek, azoknak elmondom, a Google egy informatikai óriáscég, nem mellesleg a legnagyobb keresőprogram üzemeltetője. Azaz ha valaki keres valamit a világhálón, többnyire a Google oldalán pötyögi be, mire kíváncsi, aztán egy kattintás, és máris ott a lista a keresett valamiről vagy valakiről szóló cikkekről, tartalmakról.

Az évente nyilvánosságra hozott, népszerű kereséseket összesítő, különböző kategóriákban készített listákból kiderül, hogy kik és mik keltették fel leginkább az ország érdeklődését, hogy milyen ügyek foglalkoztatták leginkább Magyarországot 2013-ban. A listák érdekesek és tanulságosak. Azt viszont nem mondom, hogy biztatóak. Lássunk néhány példát!

Akik Magyarországon a legkeresettebb személyek voltak (egészen pontosan akik iránt idén leginkább megugrott az érdeklődés), sorrendben: Paul Walker, Krasznai Tünde, ByeAlex, Pikali Gerda, Szepesi Nikolett, Berki Krisztián, Nelson Mandela, Katalin hercegnő, Olvasztó Imre és Erőss Zsolt. Nos, ez alapján képet alkothatunk, mi is kellhet ahhoz, hogy valaki nagy érdeklődést keltsen. Például meg kell hozzá halni, hiszen a tízes listán négyen nyilván a haláluk miatt szerepelnek. Aztán a szex is komoly tényező, mert gondolom, Krasznai Tünde sem csupán énekhangja, Szepesi Nikolett pedig sportélményei miatt volt különösen érdekes, miként Pikali Gerda is inkább csábítása, mintsem színpadi munkája okán került a köztudatba. Hogy Berki Krisztián kit és miért érdekel ilyen tömegben, arra inkább nem tippelek, Katalin hercegnő annál világosabb: szült és hercegnő egyszerre. Akárhogy nézem, az első tízben rajta kívül csak egy kifejezetten pozitív alak szerepel: ByeAlex.
Aztán néhány érdekes kategória: a „legolcsóbb valamik" közül legtöbben repülőjegyet kerestek (de jó nekik), a „hol vegyek valami"-nél a telefon volt a nyerő (haladni kell a korral). A legtöbbször keresett recept pedig a palacsinta (nem egy bonyolult dolog...). A „Mi a ...?" kérdésnél legtöbben a szerelem mibenlétére voltak kíváncsiak (szegények!), a „Hogyan ..."-nál pedig a csókolózás a number one (no comment).

Nézhetjük úgy a dolgokat, hogy ez rettentő, az emberek igénytelenek, egyszerűek, mint a faék, csak a könnyű szórakozás és az elemi ösztönök érdeklik őket. Valószínű, így is van, de szerintem egyáltalán nem rettentő. Ez van. Ebben élünk, kicsit mindenki ilyen, ehhez kell alkalmazkodni, ezen kell javítani. Ez a feladat! Hajrá!
És még egy biztatás: a „Hogyan írjunk helyesen?" a második a kategóriájában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó szelet, kapitány!

Pintér kétségkívül meglévő fanatizmusa elég lesz-e ahhoz, hogy a magyar válogatott az… Tovább olvasom