Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Kérem, ez a BL!

Az ETO-nál elég kényelmesnek tetszik a szezonkezdés, már ami a játékoskeret megerősítését illeti.
Harminc éve nem volt ilyen nap az ETO FC életében, mint amilyen a mai: a Bajnokok Ligája – vagy korábban a BEK – sorsolását várják Győrött. Az előzetes becslések szerint az ETO tizenhét lehetséges ellenfele közül kilenccel szemben bravúr kellene a továbbjutáshoz, de a többi csapat elleni csata is nagyon nehéznek ígérkezik. A BL-ben még az Európa Ligáénál is színvonalasabb a mezőny...

Ehhez képest a magyar bajnok ETO mintha kissé alábecsülné a rá váró feladatot, legalábbis így kívülről elég kényelmesnek tetszik a szezonkezdés – már ami a játékoskeret megerősítését illeti. Bár Pintér Attila és csapata már egy hete edzésben van, ez azért önmagában kevés lehet az üdvösséghez. A „mesternek" minél gyorsabban ütőképes csapatot kellene csinálni, hiszen július közepén már pályára kell lépni a BL-ben, kimondottan jó együttesek ellen.

A nemrégiben megszerzett Leandro Martínezen kívül azonban se híre, se hamva érkező futballistának. Nyilván lesznek még változások a hátralévő időben, de a tavalyi keret többé-kevésbé együtt van, noha az előre tudható volt, hogy abból heten-nyolcan nemhogy a nemzetközi szerepléshez, az itthoni dobogós szinthez is kevesek.

Az ETO vezetői öt évvel ezelőtt már elkövették azt a hibát, hogy nem készültek fel megfelelően a nemzetközi porondra. Az akkor a hazai bajnokságban bronzérmes Egervári-csapathoz nyáron olyan futballisták érkeztek erősítés gyanánt (Pintér Attila, Kovács I Zoltán), akik egy fél évvel később már nem is játszottak az ETO-ban, de Mario Bicak sem lett alapember, Tóth Máté pedig epizodistaként is alig jutott lehetőséghez. A kupa után a csapat az NB I-ben is mélyrepülésbe kezdett, melynek végén Egervárit menesztette a klubvezetés.

A győri szimpatizánsok most abban reménykednek: még egyszer ugyanezt nem kell átélniük...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellenségek

Merthogy van itthon is ellenség bőven, még csak különösebben keresni sem kell. Tovább olvasom