Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 14°C Még több cikk.

Kedves kiselsős,

Kérlek, ne engedd a szüleidet elcsábulni, ha engednék is, hogy egy-egy betűt bekarikázz, NE TEDD!

te most egy tartós tankönyvet fogsz a kezedben. Valószínűleg még nem tudod elolvasni ezeket a sorokat, de a szüleid igen, ezért kérjük a Kedves Anyukát, hogy a most következő használati útmutatót kislányának/kisfiának felolvasni szíveskedjen.

Kedves kiselsős diák, láthatod, hogy ugyanolyan tankönyvet fogsz a kezedben, mint a padtársad. És képzeld, a szüleid ezért nem fizettek, ugyanis Magyarország kormánya úgy döntött, hogy minden elsős tanuló ingyen kapja meg a tankönyvcsomagot. Látom, tetszik nagyon az a kép a harmadik oldalon, de állj: nem rajzolhatsz bajszot a cicára, mert a bácsi, aki illusztrálta az olvasókönyvet, nem véletlenül kurtította meg a macska bajszát! És nem: a fogait sem színezheted ki Peti apukájának, és pluszpöttyöt sem rajzolhatsz a katica hátára, mert ez nem a Bogyó és Babóca mesekönyv.

(Tisztelt szülő, a tartós tankönyvet abban az esetben tudjuk az év végén átvenni, ha valóban hibátlan állapotban látjuk. Kizáró ok a magánhangzók bekarikázása egy-egy oldalon, az ismert szavak aláhúzása máshol, a számtanfeladatok megoldásának feltüntetése... stb. Tudjuk, hogy anno ön így tanulhatta az általános iskolában, de ez most más helyzet. Képzelje csak el, hogy gyermeke esetleg olyan tankönyvet kapna, amelyben más már hasonlóképpen megoldotta előre a feladatot. Hogyan tanuljon meg a kislánya/kisfia így szorozni...?)

Kedves kiselsős diák, most nagy feladattal bízlak meg. Kérlek, ne engedd a szüleidet elcsábulni, ha engednék is, hogy egy-egy betűt bekarikázz, NE TEDD! Biztos lehetsz abban, hogy kapsz majd a tanító nénidtől olyan lapot, amely az eredeti másolata lesz, s arra bátran írhatsz. Ha akarod, azt be is ragaszthatod a gyakorlófüzetedbe. Szép vastag füzet lesz az év végére, meglátod!

(Tisztelt szülő, ha önnek esetleg lehetősége van papír biztosítására, akkor az intézmény, amely a gyermekét befogadta, örömmel veszi a felajánlását. Ez persze semmiféle kötelezettséget nem jelent, pusztán kérés, arra való tekintettel, hogy a fénymásolás járulékos költségei megterhelhetik az iskolák költségvetését.)

Kedves kiselsős diák, ha nagyon ügyes leszel, akkor az év végén a szüleid visszaadhatják a tankönyvet, amelyre nagyon vigyáztál. Az így megspórolt pénzből sok-sok fagyit kérhetsz, mire tavasz jön, már azt is ki tudod számolni, hány gombócot.

(Tisztelt szülő, reméljük, ön is látja ennek a rendszernek a létjogosultságát és előnyét. Ha mégsem, akkor a könyveket megvásárolhatja, s gyermeke rajzolhat oda, ahová akar. De akkor ezt a gombócot le kell nyelnie, s az nem az a fagyi lesz, amit kisfiának/kislányának ígértünk.)

Olvasóink írták

 • 1. kismeteng 2013. november 02. 08:38
  „Kedves kis elsős!
  Nem anyukád fogja a könyvedben bekarikáztatni a betűket, meg képeket megjelöltetni, szöveget aláhúzatni.
  Meg fogja tenni ezt a tanítód. Mert Ő mondja meg mit csinálj!
  Hogy majd színezd be ezt, rajzold meg azt, egészítsed ki.....
  Tudod, talán jól is működne ez a rendszer, ha a tankönnykiadók nem változtatnának minden évben valamit a könyvekben!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fantasztikus lenne!

Ne nekünk bizonygassák, hogy milyen fontos ez az út, hanem a döntési pozícióban lévő… Tovább olvasom