Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Katyvasz

A kedd esti Magyarország–Törökország futballmeccsen ott volt Orbán Viktor miniszterelnök és – ugyan ezt a Magyar Televízió hogy, hogy nem elfelejtette mutatni, a Magyar Távirati Iroda fotósa viszont akkurátusan megörökítette – ott volt Bajnai Gordon. Innen is biztosan tudható, hogy elkezdődött az a harc, amit finomkodva választási kampánynak nevezhetünk és legalább másfél évig fog tartani, bár az embernek időnként az az érzése, mintha másfél évtizede nem akarna véget érni.

Az ellenzékre legalább olyan kutya nehéz út vár, mint ami a vb-selejtezőkben a válogatottra, s a fő problémák már abban az összevisszaságban látszanak, ami Bajnai október 23-ra meghirdetett visszatérését körülveszi. A volt kormányfő az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoportból kinőtt – a valós számok alapján azonban inkább Százezren a magyar sajtószabadságért egyesületnek nevezhető – millások tüntetésén jelent be valamit. Hogy pontosan mit, nem tudni, mert az első hírekkel szemben zászlóbontás nem lesz, így például az eleinte visszakozó ex-szabaddemokrata Tamás Gáspár Miklós is vállalt beszédet. Egykori párttársa, az azóta Gyurcsány mellé állt
Bauer Tamás viszont azért nem lesz ott, mert a szervezők jelezték, pártpolitikusokat nem akarnak látni, Gyurcsány meg azt írta, hogy az általa sokra tartott Bajnai végzetes stratégiai hibájának látja a színpadválasztást. Bajnai – akit az atlatszo.hu e hétfőn az ország legjobban álcázott oligarchájának nevezett – persze nyilvánvalóan kényszerűségből a Szabadsajtó úton ragad majd mikrofont, hiszen az MSZP – egyelőre legalábbis – nem enged teret neki, az LMP pedig világossá tette, hogy sem a szocialistákból, sem belőle nem kér.

Ebből a katyvaszból is egyértelmű, hogy ugyan forrnak a kormányellenes indulatok a baloldalon, a helyzet mégis ahhoz a szekérhez hasonlít, amelynek mindkét végére, de talán még az oldalaihoz is lovak vannak befogva. Eközben egyesek új Ellenzéki Kerekasztalt vizionálnak, mint ami majd megküzd a Köztársaságért a Birodalommal, összeszerelési útmutatóját azonban még senki nem kezdte el írni.

Igaz, némi idő – legfeljebb szűk egy év – még van a veszekedésre. Több is volna, csakhogy 2014-ben új szisztéma szerint választ az ország, s míg korábban elegendő volt a két forduló között megegyezni az egy akolba tartozóknak, most második forduló híján ezt már az első előtt meg kell tenni. Illetve dehogy kell, csak érdemes annak, aki kormányt akar váltani.

Olvasóink írták

  • 2. dsj 2012. október 20. 10:08
    „Katyvasz ide, katyvasz oda ezt az orbánviktor vezette fidesz bandát le kell váltani, s el kell küldeni a senki földjére.
    Ha nem, azt kapja Magyarország, amit megérdemel.”
  • 1. szekelyse50 2012. október 20. 09:35
    „Szegény Bajnai bajban van.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kulcsok

Tovább olvasom