Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Karón varjú

Sokkal egyszerűbb a tarka szamárságot elképzelni, mint azt, hogy két bíró egymástól huszonöt kilométerre két különböző ítéletet hoz.

Nálam most vasárnap van, kellemesen süt a nap és egyelőre egyetlen politikus sem ütötte bele az orrát a Rezesova elleni büntetőeljárásba, remélem, hogy önöknél hétfő reggel ugyanez a helyzet. Kérem is Rogán Antalt: lehetőleg egyéb aktuális dolgaival legyen elfoglalva s ne emeljen szót az ellen, hogy az ügyészség visszavonta a közúti veszélyeztetésre vonatkozó fellebbezését.

Vagyis a Fiat Punto leszorításának vádja mégsem védhető az ügyészség szerint, épp elég a főbűn: a száguldó nő ittassága, s a négyszeres, iszonyú tragédia.

A közvélemény fantáziája nyilván azonnal beindult, s a különbözőképpen gondolkodó jogászokhoz képest az internetes hozzászólások már eléggé egységesek. Mindenki „ügyészmutyit", „zsebpénzt" orront a dolog mögött, s nem hozta zavarba az országot az sem, hogy Rezesova visszaküldése a börtönbe decemberben miként illeszkedett a koncepcióba.

Persze emlékszünk, akkor rögtön azoknak a szava lett hangos, akiknek szenzorai a politikai nyomást észlelték Rogán Antal nyilatkozata kapcsán. Így ebben az ügyben a korrupcióról, a celebeket tenyerén hordó igazságszolgáltatásról, a szlovákoknak kedvező magyarellenes gyakorlatról, s a híres-hírhedt Pozsony–Gödöllő tengelyről szóló tézisek, valamint a másik oldalon egy fideszes polgármester akaratának perdöntő volta között majdnem döntetlenre állt a meccs. Mert sokkal egyszerűbb a tarka szamárságot elképzelni, mint azt, hogy két bíró egymástól huszonöt kilométerre két különböző ítéletet hoz.

Mi nem hiszünk a mesében, az túl egyszerű lenne. Mint ahogyan az is, hogy az ügyészséget ezért nem fizette le Rezesova papája, akinek egyébként ezután le kellene fizetnie a másodfokú ügyészt, a főügyészt, a törvényszék bíráját, két ülnökét – lehetőleg sokkal nagyvonalúbban, mint decemberben.

S mindeközben talán kiábrándító, de a világ legáltalánosabb dolga, hogy az ügyészség végül mégsem tartja fent valamelyik fellebbezését. Mert miután kézhez kapja az írásos indoklást, túl alaposnak látja ahhoz, hogy a másodfok szűkebb keretei között is meg lehessen támadni. Ez egyébként nem a gazdag celebek sikere, hanem az elsőfokú bíróké, s színtiszta szakmai.

Most pedig, ha megengedik, megvárom, hátha kapok valami kis pénzt Rezesova családjától. Bármikor csengethetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok a fóka

Az egyéni jelöltek és az induló pártok nagyobb része súlytalan, némelyik komolytalan. Tovább olvasom