Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Karcos

A gép forog, ám az alkotó nem pihen.
Szóltak fentről is, meg odaátról is, hogy nem kell ám nagyon karcoskodni – magyarázta egy helyi pártvezető, mikor azt tudakoltam tőle, hogy miért tűnik ennyire langyosnak a helyhatósági választási kampány. Ez csak megerősítette abbéli meggyőződésemet, hogy jó előre minden elterveztetett. Az már csak szűkítette a lehetőségek körét, hogy a köztisztviselők és alkalmazottak, az államtól vagy az önkormányzattól valamilyen pályázati pénzt remélők eleve nem is mertek sorompóba állni. Az ördög nem alszik, ugyebár.

Ebben a kontextusban értelmezhető a fővárosi gegparádé is Falussal, Bokrossal, Tóbiással, Szigetvárival és természetesen Gyurcsánnyal. Azt már szinte röstellem is leírni, mert annyira banális, hogy az utóbb említettnél hasznosabb vetélytársat a kormánypárt keresve sem találhatott volna magának.

Szóval készen van hát a nagy mű, minden és mindenki a helyére került a centrális erőtérben, „egy szálló porszem el nem hibbant". A gép forog, ám az alkotó nem pihen. További nagyszabású átalakításokra készül, ám ebből, erről mindössze annyit árult el, hogy ő „óvatos duhaj", s csak a nyugdíjak értékének megőrzését tudja garantálni.

Kinőttem már a bulizós korból, de állítólag nem is a buli, hanem az afterparti az igazi mulatság. Nos, hogy az milyen lesz, csak találgatni lehet. A centrális erőtér peremén keringő kisebb-nagyobb bolygók helyett biztosan új szupernóvák törnek be a légkörbe. A magon belül viszont erőteljes napkitörések várhatók. Ezt a héten a már unalomig csócsált simicskázás után a terroros nagyasszony és Lázár kancellár szóváltása, valamint a válaszos Borókai a Szijjártó–Mészáros–Vajna hármast önmérsékletre intő sorai jelzik, hogy bizony sistereg a lég.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Prevenció

A szabadságérzet néhol már túlment a józan (és törvényi) határokon. Tovább olvasom