Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Jókedvük tele

Szumátrán tornázott nekik valaha is Schobert Norbert? Békített Borneón Erdélyi Mónika?

Magyarország a vizsgált 58 országból az utolsó előtti helyen áll a jókedvrangsorban, mindössze Görögországot előzzük meg, azt sem sokkal. A legvidámabbak az indiaiak, a Fülöp-szigetekiek és az indonézek.

A fene sem érti, mitől ilyen vidámak ezek az indonézek. Náluk például biztosan nem születnek rendőrviccek diploma nélküli tábornokokról, meg a pocakos druszáikról. A cinkos összekacsintásról sem lehet fogalmuk, ami nekünk bezzeg jár a maszek orvosunknál, a fodrászunknál, a sarki zöldségesnél, az autószerelőnél, a fagyisnál... Tudják ők egyáltalán, ki szerepel a svájci frank 100-as címletén? És megvan nekik az a borzongatóan izgalmas érzés, amely egy benzinkúton minket fogad: hogy nincs két egyforma nap, nincs két egyforma ár, nincs két egyforma hígítású ablakmosó folyadék, ami leviszi a szélvédőn ragadt szúnyogot?

Minek örülnek akkor? Ők még fáklyás felvonulásokat sem szervezhetnek vice versa a másik oldal vegzálására, mert mire náluk sötétedik, már rég éjfél van, akkor pedig táncolni kell. Egy normális nyugdíjas-búcsúztatójuk sem lehet, ami felér egy meglepetéspartival, hisz az illető nem is tudja, hogy másnaptól kötelezően nyugdíjas. A gyerekeiknek sem jobb, mert mire negyedikesek lesznek, már rég kifogytak az összes pedagógustréfából. Persze: ugyanannak a tanítónőnek nem lehet tíznél több gúnynevet találni. Nálunk legalább – ha minden a tervek szerint halad – kevésórás vendégtanárokat küld az élet és az oktatási kormányzat a mázlista nebulóknak, akik nyolcadikig el lesznek látva munícióval. A vándorló tanárok meg összeszedhetik a kötelező óraszámot – egy, két, három helyen.

Nem tudják, milyen érzés átadni a Szép-kártyán megmaradt (saját) pénzt a főnöknek azzal a boldogító, mámoros felismeréssel, hogy nem volt idő elkölteni a kártyán lévő cafetériaforintokat, mert a szabadság is kimaradt. És nem is sejtik, milyen ezek után otthon egy jót koccintani a spejzból kikacsintó vegyi gyümivel. Tudnak ők egyáltalán élni? Úgy, ahogy mi tudunk.

Szumátrán tornázott nekik valaha is Schobert Norbert? Békített Borneón Erdélyi Mónika? Malukun fellépett már Zámbó Krisztián? Kaptak naptáron Kiszel Tündét? Értik, mit üzen a pályáról lefelé tartó Torghelle Sándor a bírónak és nekünk, magyaroknak?

Tudják ők, mi az a várólista, a túlzottdeficit-eljárás, a befagyasztott számla, a magánnyugdíjpénztár, a recesszió, az inkasszó, a közbeszerzési eljárás, a liberalizáció, a gázüzletág-eladás, a felszámolás, a zárolás...?

De akkor minek örülnek?

Olvasóink írták

  • 1. borsmenta 2013. február 08. 16:56
    „Nem tudom, lecsapható-e magas labda, de kínálkozik a semmitmondó sajtó hiányára vonatkozó megjegyzés...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pofonok

Mindig a gyengék válasza a pofon – legyen akár csattanó, akár csak verbális. Tovább olvasom