Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 3°C | 8°C Még több cikk.

Jobbik énünk

Az olimpiai álomban elringatott országnak mesét sző
a reménykedés.

Bármilyen társaságba vetődtem az elmúlt héten, idő kérdése volt, mikor érkezünk a nemzeti témához, a bevándorlókhoz. Kérve és kéretlenül rágtuk a nép közé dobott gumicsontot, csakhogy csökkenjen a feszkó. A tűzhányóként felszínre jövő indulatláva forróbb volt a kánikulánál. Az égési sérülések nyalogatása közben azon dilemmáztam, hogy mi lenne az az eszme és ügy, ami mellé úgy állna egy emberként a nemzet, hogy szívünk jobbik énje egyszerre dobban.

Az olimpiai álomba újra ringatott országnak olyan mesét sző a reménykedés, hogy 2024-ben akár mi is otthont adhatunk a legnagyobbak legnagyobb viadalának. Elkészült ezerháromszáz oldalnyi tanulmány, ami bizonyítja, hogy lehet nyereségesen olimpiát rendezni Magyarországon.

Négyszázkilencvenmilliónál tart a megvalósíthatósági tanulmány ára, amiben kiszámolták, hogy huszonötezer önkéntes kell a biztonságos rendezéshez.

Végeláthatatlanul sorolhatnám az aggályaimat, a félelmeimet, a hozzá nem értésünket, a korrupcióra való hajlamunkat, az egymás iránti gyűlöletünket, az irigységünket, az úrhatnámságunkat és a kapzsiságunkat. Biztosan más lenne országlakóként megélni a tűz fellobbanásáig vezető utat, mint fotelból ámulni a nyitóceremónia csodáján egy távoli országból. Kilenc év nagy idő. Kerül, amibe kerül, ideje jöhetne az összefogásnak, a büszkeségnek, az örömkönnyeknek. Azt kívánom ma, az olimpiai világnapon, hogy jusson az Olümposz hegyén lakó Zeusz főisten fülébe a magyar szándék – a jobbik énünk megélésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2,82 milliárd forint értékű labdarúgó távozott az ETO-tól - józan paraszti ésszel nem lett volna menthető ez a pénz?

Egy német honlap 9,1 millió euróra, vagyis mintegy 2,82 milliárd forintra becsli az ETO volt játékoskeretét. Hogy úszott el ez az összeg? Publicisztika. Tovább olvasom