Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Jó egészséget!

Ha van pénz a stadionokra, az olimpiára, akkor legyen az egészségügyre is!

A kormány márciusban hirdette meg az egészségügyben a várólista-csökkentési programot, amire 2015-ben hatmilliárd forintot szántak. Az első egymilliárdból a legrégebben várakozó betegek tervezett műtéteit kellett elvégezni, mintegy 1500 esetre kalkulálták ezt az összeget. A maradék ötmilliárd rendeltetése az lett volna, hogy ne kelljen a kisműtéteknél két-három, a nagyoknál hat hónapnál hosszabban várakozni. Előzetes számításaik szerint ez a pénz mintegy 24 ezer műtét előbbre hozatalát tenné lehetővé.

Most június végét írunk és megdöbbenve olvasom, hogy egy bőrgyógyászati szakrendelésre 2016. január 6-ig kell várakoznia a páciensnek. Itt most valamit biztosan félreértek. Összekeverem a szezont a fazonnal, összemosom a szakrendelést a kisműtéttel, nagyműtéttel. Lehet. De akkor is álljunk meg, mert elfogadhatatlan, hogy egy betegnek fél évig kell tipródnia, mire kiderül, komoly a baj, vagy egyszerű, filléres kenőccsel orvosolható.

Ha az egészséges életmód jegyében van pénz a stadionokra, az olimpiára, akkor legyen az egészségügyre is! Azt ne mondja senki, hogy a kórházvezetők gazdálkodnak rosszul, mert ennyi tehetségtelen igazgató nem lehet. Alacsony az orvosok és az ápolók bére, kevés a pénz a műtétekre, alulfinanszírozott az egész egészségügyi ellátórendszer. Nyilvánvaló, hogy a szűk kereső réteg nem képes fenntartani a jelenlegi struktúrát. Új forrásokra és átfogó rendezésre van szükség. Ehhez kívánok kitartást és jó egészséget!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Levél hatmillióért

Valamennyi pozícióra egyetlen tehetséges embert látott a klubnál – önmagát. Ezért írta a… Tovább olvasom