Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Jó a rosszban

Kezdjük azzal, hogy minden emberben van valami tehetség, képesség.
Kérem, mindennek van jó és rossz oldala. Játsszunk el a gondolattal, s nézzük a jó oldalát annak, hogy tízezrével özönlöttek-özönlenek hozzánk a migránsok. Mégpedig annak tükrében, hogy ’56-ban a magyar menekültek közül is sokan nemcsak egzisztenciát teremtettek, hanem komoly karriert futottak be új hazájukban.

Kezdjük azzal, hogy minden emberben van valami tehetség, képesség. Lehet, hogy a messziről érkezettek között kis Messiket is láthatnánk, de a nagy tömegben bizonnyal akadnak olyanok, akik kimagasló tehetséget árulnának el a tudományokban, sakkban, zenében, táncban, ha a mostani szívszorító helyzetük egyáltalán megengedné az ilyen jellegű vidámkodást. Bizony, a rómaiak nagy mondását követték, amikor útra keltek: „Aki az alkalmat elszalasztja, az alkalom is elszalasztja őt." Ha most nem menekülnek el az életüket fenyegető önkény és a terror elől, máskor talán már nem lesz módjuk rá.

Ha pedig történetesen nálunk szeretnének maradni, ahol – nem olyan rég tömören megfogalmazta az egyik menekült – béke van, nézzük a jó oldalát a dolognak. Hátha hasznosulna nálunk mindazon emberi érték, tehetség, ami sokukban meglehet. Elhelyezésük, képzésük, társadalmunkba való beillesztésük valószínűleg nem kerülne annyiba, mint a négy méter magas drótkerítés, aminek szükségességét azért nem vonom kétségbe. Ez az integráció sokszínű tartalmat kölcsönözhetne a „Magyarország jobban teljesít" feliratnak, ami minduntalan ott ékeskedik a kormánypárti nyilatkozók háta mögött.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fókák népe

Legyünk bár a kör közepén elkényelmesedett fókák, a döntések elől nem menekülhetünk. Tovább olvasom