Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Jenő bácsi, köszönjük!

Az Aranycsapat emléke maga a legenda, amely évtizedek múltán is elevenen él.

Magyarországgal kapcsolatban kevés dologról tudhatnak többet a világon, mint az ötvenes évek labdarúgó Aranycsapatáról. Az emléke maga a legenda, amely évtizedek múltán is elevenen él az emberek szívében.

Biztos vagyok benne, hogy ezzel kapcsolatos személyes emléket bárki fel tud idézni. Az ország határain túl ha megtudják, hogy magyar vagy, Puskás Ferenc nevét mindenképpen megemlítik egy széles mosoly kíséretében. Akkor is, ha az illetőnek az életkora miatt esélye sem volt rá, hogy lássa az Aranycsapat játékát.

Puskás nevén túl sokan az akkori összeállítást is fújják. Azt a tizenegyet, amely a jól ismert Grosics – Buzánszky, Lóránt, Lantos – Bozsik, Zakariás – Budai, Kocsis, Hidegkuti, Puskás, Czibor felállításban mindössze négy alkalommal lépett pályára és egyetlen mérkőzést sem játszott végig ebben. De így is beírta magát minimum a futball történelmébe.

Az együttes egyetlen vidéki tagja a jobbhátvéd, a dorogi Buzánszky Jenő volt, aki a fent említett tizenegyből utolsó mohikánként hagyta itt az árnyékvilágot. A nagy fővárosi klubok csábítása idején is megmaradt szerény doroginak, aki szinte élete végéig segítette kedvenc klubját.

Évtizedeken át járta a világot, az országot, a legkisebb faluba is örömmel ment élménybeszámolót tartani, ahogy ő mondta: a labdarúgást népszerűsíteni.

Jenő bácsi, köszönjük!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adiosz!

Aktuális ellenségünk a Megélhetési Bevándorló. Tovább olvasom