Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Jelentősdi

A legsötétebb Rákosi-korszak árnya sejlett fel bennem.

A mai napig széles mosolyra húzódik a szám, ha eszembe jut A tanú című film mára már klasszikussá vált egy-egy szállóigéje. Az egyik kedvencem a feketevágásnál helyszínelő ávós tiszt szájába adatott: „Kérem! Ez egy nagyon komoly, névtelen feljelentés volt…" A napokban azonban ráfagyott az arcomra az a bizonyos mosoly, amikor értesültem a Fidelitas legújabb kezdeményezéséről, a provokátorjelentő „fészbuk"-oldalról.
Azt találta ki a vezető kormánypárt ifjúgárdája, hogy a profil kedvelői tegyék közzé azokat a posztolókat, akik valamilyen módon kritizálják vezéreink döntéseit, beszédeit vagy épp táblákkal, beszólásokkal készülnek zavarni egy politikai megmozdulást.

Hirtelen a legsötétebb Rákosi-korszak árnya sejlett fel bennem. Egy olyan világé, ahol elvtársak ezrei figyelték a szomszéd elvtársat és jelentették az ávós elvtársnak, hova ment, mit vásárolt, kivel beszélt. Aztán jött a „csengőfrász", amitől derék dolgozók százainak állt égnek a haja, ha este becsöngetett a lakásába a szomszéd Kovács néni, mert elfogyott a tojása. Azt hitték, hogy a „sötét autó" jött…

No, de vissza a mába! A közösségi oldal adminjainak talán több eszük volt, mint a politikuspalántáknak, hiszen alig egy nap után törölték a feljelentőprofilt, ám az ötletgazdák nem adták fel, mondván: találnak majd másik platformot erre a kezdeményezésre. Az senkinek sem jut eszébe, hogy ha némileg változtatnának a kormányzati kommunikáción és átgondoltabb intézkedések születnének, nem lennének tiltakozók és jelentőkre sem lenne szükség.

Nos, hölgyeim és uraim! Ha ez így megy tovább, megérhetjük még azt is, hogy A tanú egy másik klasszikusa is felhangzik majd a közéletben: „De drága Virág elvtárs! Ez az ítélet…"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Svindlerek

Ők aztán árulnak mindent, mint Kiss Szilárd volt moszkvai agrárattasé. Tovább olvasom