Kisalföld logö

2017. 03. 01. szerda - Albin 3°C | 12°C Még több cikk.

Így legyen!

Elkészült a Széll Kálmán Terv 2.0. Az eredeti modell felturbósított változata. Ebből egyebek között kiderül, hogy a kormány pénzügyi tranzakciós és telefonadó kivetését tervezi.

Nem tudom, ki hogy van vele, nekem egyre kevésbé szimpatikus ez a Széll Kálmán. Utána is néztem, mit ír róla a Wikipédia. Egyebek között ezt: „Erélyes és takarékos miniszter volt, ki megszervezte az adófelügyelői intézményt, és legnagyobb sikereként létrehozta az Osztrák–magyar Bankot. Mint pénzügyminiszter rendet teremtett az államháztartásban, az állami bevételeket addig nem sejtett magasságra emelte... Alatta az átvett deficit felénél kisebb összegre szállott le és az államháztartás az egyensúlyhoz közel került."

Nem lehet nem észrevenni a hasonlóságot az egykori és a mostani problémák között: küzdelem a hatalmas államadóssággal, harc a bankokkal, a külföldi nagytőkével. Azért is érdemes egyébként nézegetni az életrajzot, mert a jelennel összevetve sok mindent vizionálhat az értő olvasó.

De a Szabadelvű Párt szigorú politikusától térjünk vissza a Széll Kálmán Terv 2.0-hoz. Az a bajom vele, és az ellenérzésem is ezért vetül vissza az egykori államférfire, hogy átgondolatlan. Megint nem a nagy pénzfaló rendszerek működését ésszerűsítik, csökkentve ezzel a kiadásokat, hanem ötletszerűen kivetik az adót. Ráadásul nem indokolják, hogy miért éppen ezeket. Azt sem tudni, mik lesznek a következmények, ha az emberek elkezdik tömegesen megváltoztatni a pénzkezelési és telefonálási szokásaikat. Mert ugye adót fizetni mindenki csak módjával szeret.

Eddig sem tartoztunk a kiszámítható országok közé, eztán mégúgy sem fogunk. És ez igen nagy probléma. Ráadásul a telefonadót már nyártól bevezetnék, holott év közben adót kivetni a befektetők szerint igazán nem illő dolog.

A miniszter és az államtitkár persze biztat, hogy ezután már igazán jók lesznek a mutatóink. Nem három százalék alá, egyenesen két százalékra csökken majd a hiány és a mi példánkat fogja egész Európa követni.
Hát, így legyen!

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őrt mindenkinek!

Tovább olvasom