Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Így beszélünk mi

Ha akad olyan személy, akinek van ötlete, hogy az én helyzetemben mivel tudna foglalkozni, írja meg.
„Én a Kossuthba jártam, és minden tanévnyitón fogadásokat kötöttünk arra, hogy hány diák fog elájulni. De a fogadás résztvevőinek nem volt szabad elájulni, mert ez diszkvalifikálta volna őket a versenyből. Általában néggyel megúsztuk." (Kósa Lajos rögtönzött beszéde hétfőn, Debrecenben, az országos tanévnyitón.)

„A tonfával az ellenszegülésedet megtöröm, te köcsög, anyádnak rázd a fejed." (Egy rendőr állítólag ezt vágta egy soproni motoros fejéhez, nem sokkal azt követően, hogy az illetőt egy igazoltatás során meg is bilincselte.)

„Emlékszem jó néhány arcra... Amikor azzal az ötlettel jöttünk ide, hogy meg kell csinálni a nemzetközi érettségi programot, akkor... hogy is mondjam... a lelkesedés nem volt hatalmas. Ellenben senki nem merte kifejezni az ellenérzését, mert akkor mi voltunk a fenntartó, és azt nem szokás csinálni, hogy azt mondják, hogy na, ezt nem." (Ez a mondat is Kósa rögtönzött tanévnyitójából származik.)

„A magyar politikai közélet ma kimondottan egy versenyhátránya az országnak." (Csányi Sándor OTP-bankvezér hétfő este nyilatkozott Kálmán Olgának.)

„Tisztában vagyunk vele, hogy az átszállásos utazás kevésbé kényelmes, mint a közvetlen járat, de az eljutási lehetőség biztosított." (A Kisalföld Volán válasza arra, hogy Győrben megszűntek olyan járatok, amelyek eddig közvetlen összeköttetést biztosítottak városrészek, otthonok és iskolák között.)

„Mert amúgy a jó gyerekek, ha ütik őket, jól teljesítenek." (Kósa III.)
„Ha akad olyan személy, akinek van ötlete, hogy az én helyzetemben mivel tudna foglalkozni, írja meg." (A két hét múlva szabaduló Zuschlag János üzenete a börtönből.)

„A más országban, idegen környezetben megszerzett tapasztalatok, a szélesebb látómező javukra is válhat a fiataloknak. De a politika törekvése, hogy a néhány hónapos megméretés után e korosztály tagjai hazatérve szülőföldjükön boldogulhassanak, hosszú távon itthon találják meg a biztos megélhetést." (Fogalmazott Mihalovics Péter, az Új Nemzedék Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos.)
Erről szólt Magyarország 2013. szeptember 3-án. Miért ne akarnának itt, ebben az országban boldogulni a fiatalok?

Olvasóink írták

  • 1. dsj 2013. szeptember 07. 08:12
    „Helyes a kérdés! Tényleg, miért?!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeretlek, István!

István, a király közügy lett és ürügy, kinyilatkozások platformja, hogy ki melyik oldalon áll,… Tovább olvasom