Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Időhúzás, tizenegyes!

Az ETO az „ítélet" után azonnal megfellebbezte a döntést és immár négy hónapja vár a válaszra.

Azt már megszoktuk, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) malmai bizonyos esetekben gyorsan, bizonyosokban pedig egészen lassan őrölnek. Az ETO esete mindenképpen a második kategóriába tartozik, hiszen a győri klub immár hónapok óta vár arra, hogy az elsőfokú határozat után a szövetség fellebbviteli bizottsága döntést hozzon a kupaindulása ügyében.

Talán ismert, hogy a Győri ETO-t azért büntette meg idén júniusban az UEFA fegyelmi bizottsága, mert megállapítása szerint az észt Jarmo Ahjupera átigazolásával kapcsolatban a klub nem egyenlítette ki lejárt tartozását. Az ETO a hároméves, de csak egy alkalomra szóló eltiltás mellett ötvenezer eurós pénzbírságot is kapott. A győriek ugyanakkor úgy vélekednek, a magyar számviteli törvény alapján helyesen jártak el, mert addig nem fizethettek, amíg a játékos eredeti klubja nem állított ki számlát az összegről. Az ügyben a magyar szövetség is érintett, mert az UEFA-döntés értelmében nem tartatta be a szervezet licencelőírásait, ezért százezer euróra büntette az MLSZ-t, azonban az összeg felének befizetését két évre felfüggesztette.

Az ETO az „ítélet" után azonnal megfellebbezte a döntést és immár négy hónapja vár a válaszra. Persze, akkor is nagyjából mindenki tisztában volt vele, hogy nyáron nap se süt az UEFA székhelyének környékén. A szövetség nagy hatalmú korifeusai Nyon helyett valószínű, inkább a francia Riviérán vagy más szerethető helyen pihentek. A döntéssel meg úgy Pató Pál-osan elvoltak: ej, ráérünk arra még.

Azóta már a nyár is elmúlt vagy két hónapja, ám Győrben még mindig hiába várják az UEFA-tól a jó és talán nem a rossz hírt. Pedig úgy volt, hogy az európai szövetség illetékes testülete októberben dönt a győri klub fellebbezésének sorsáról. De az már biztos, hogy ebben a hónapban sem történik semmi, mert az ügy illetékese a napokban szabadságra ment.
Az ETO eközben nagyszerűen szerepel a bajnokságban – áll a Magyar Kupában is –, Győrött joggal reménykednek benne, hogy a csapat jövő nyáron érdekelt lesz valamelyik európai kupa sorsolásánál. Persze, ha lesz addig döntés az ügyben.

Klement Tibor, az ETO ügyvezetője ugyanis azt mondta: ha másodfokon is érvényben maradna az európai szövetség eltiltása, akkor a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordulnak.

Gyerekkorunkban a grundon vagy a játszótéren való focizás közben az éppen vesztésre álló csapat tagjának szájából gyakran hangzott fel az ítélet: időhúzás, tizenegyes!

Győrben már rúgnák a büntetőt az UEFA-nak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már megint 6x6

S ha pechjük van, egy családi fagyizás árát ott hagyják az autó szélvédőjén. Tovább olvasom