Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Idegenek

Az idegenek jelenléte már a baj bizonyítéka.

Baj lenne, ha az intézkedés alá vont migránsok azt csinálnák, amit mondanak nekik, s naponta százával vonatoznának Debrecenbe, Vámosszabadira. A rendszer úgy volt kitalálva, hogy a bevándorlók nagy részéről nem tudunk, a tábor hiába vár, a bíróság megszünteti a kérelmi ügyet.

Sajátos csapda tehát, hogy minél keményebben mutatjuk meg a világnak, annál több menekültet fogunk el, s annál rosszabb nekünk. Ráadásul ez a jéghegy csúcsa, mert az ezer euróért kicsempészett utasok tízezrei vagy a sztrádától távol kutyagoló nincstelenebbek nem kerülnek a nyilvántartásba.

Nem látom a kiutat, s szívem mélyén azt szeretném, ha a beözönlők csendben továbbállnának, ahogy eddig. Ez Európa gondját nem oldja meg, de előbb-utóbb kisül, hogy közös megoldásra van szükség. Mindenesetre most akkor sem túl hatásos recept a magyar Btk.-val riogatni mondjuk az Iszlám Állam elől menekülőket, akik végigsétáltak családostól Dél-Európán, vagy eladták házukat az út fejében. Ők nem fognak megtorpanni.

De bármit hoz a jövő, szomorú, hogy egyetlen európai országban sem tudott az idegenkérdés olyan perzselő érzelmi vihart kavarni pár hét alatt, mint nálunk, holott mennyivel égetőbben fenyegeti a hullám Németországot, Ausztriát, ahová tartanak a feltartóztatottak. S nem is volt nehéz a vihart kavarni, mert valóban nagy a baj. Csakhogy a bajt nem az idegenek jelenléte hozta el. Az idegenek jelenléte már a baj bizonyítéka.

Sokakat ismerek, akik másképp gondolkodnak most, mint egy évvel ezelőtt, de én egy pillanatig sem leszek hajlandó gyűlölni senkit azért, mert egy jobb élet reményében vagy a halál elő menekülve átkelt a határon. Ha csak egy ember is elhiszi nekem, már jó érzés lesz. Hogy bármit is hallanak: amikor elöl jár a gyűlölet, sosem késnek a tények, amik megindokolják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezár, kinyit

Két bezárósra jut egy kinyitós. Tovább olvasom