Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Húsvét, sonka

Több lesz a víz, kevesebb a hús, mert a válságra a gyártónak válaszolnia kell.
Végre tiszta, őszinte és igaz üzeneteket kapunk. „Veletek átölelem a világot!” – mondja Ferenc pápa. Meg olyat is, hogy „meg kell tanulnunk szeretni Földünket, e nélkül nehézzé válik az utunk”. Aztán elmegy a fiatalkorúak börtönébe és megmossa az elítéltek lábát.

Elszoktunk már ettől. A következő választáson is győzedelmeskedni akaró politikusokon szocializálódtunk, akik nem mondanak olyat, amit a választóik nem szeretnének hallani. Még akkor sem, ha tudják, hogy a jelenlegi berendezkedésünk tovább erősítheti a klímaváltozást, élhetetlenné teheti a Földet, erősítheti a szakadékot szegény és gazdag között.

Tömegtermelésen, a fogyasztás mindenhatóságán nevelkedünk, sonkaként talán sonkaízű, mesterséges anyagokkal dúsított valamit eszünk. Ki tudja, hogy az ízfokozók mit okozhatnak, a lényeg, hogy az illúzió megvan. Aztán a következő évben előfordulhat, hogy az ízfokozót is olcsóbbra cserélik. És több lesz a víz, kevesebb a hús, mert a fogyasztás visszaesésére, a válságra a gyártónak válaszolnia kell. Nincs már idő arra, hogy a sonka hat hétig sóban álljon, ezért a fogyasztói igényeknek megfelelve gyorsítják a folyamatot.
Vagyis értünk, miattunk van így...

Lehet, hogy a húsvéti sonka rossz példa, mert azzal éppenséggel minden rendben. Mégis úgy érzem, sok ilyen átugrott, megspórolt hat hét van az életünkben. Ez pedig hosszú távon visszaüthet, egyszer majd fizetni kell érte a számlát. A hétvégén szervezett világméretű Föld órája akció is arra hívja fel a figyelmet, hogy jelenlegi életvitelünk negatív hatásokat hozhat a jövő nemzedékeire. Elég, ha megnézzük, milyen szélsőséges lett az időjárás, mert ez is a rossz irányú változás előszele lehet.

Az új pápa tanításai ezért is nagyon időszerűek. Őszinte és igaz üzeneteket kapunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötszáz, bizony

Ezek után ha én mondjuk negyvenes főosztályvezető lennék egy közhivatalban, bizony elkezdenék… Tovább olvasom