Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Hogy tudd!

Egyetértek a tájékoztatással. Sőt, én ki is bővíteném. Jelentősen.


A rezsicsökkentésre vonatkozó kormányhatározat eredményeképpen az ön megtakarítása ebben az elszámolási időszakban: 493 (HUF); 2013. január 1-je óta összesen 1993 (HUF). Az „Ön" itt én vagyok, merthogy én olvasom ezt a kezembe akadt villanyszámlán. Hasonló szöveg van a gázszámlákon is, a többire nem emlékszem. De köztudott, hogy a kormányhatározat révén az embereknek kevesebbet kell fizetnie villamos energián, a földgázon és a távhődíjon kívül már a víz és csatorna, a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás, a kéményseprés, a szennyvízszippantás igénybevételéért, valamint a PB-gázért. És minderről tájékoztatni kell a fogyasztót a számlán is. Így van ez rendjén, a nyilvánosság híve vagyok, egyetértek a tájékoztatással. Sőt, én ki is bővíteném. Jelentősen.

Például azzal, hogy a távhő-, a vízszolgáltató és a szemétszállító társaság számláin – lévén a környéken ezek önkormányzati tulajdonú cégek – az is szerepeljen, hogy az árcsökkentés miatt képződött hiányt a helyi önkormányzat honnan veszi el, illetve emiatt mennyi adót emel, HUF-ra pontosan.

Meg kötelezővé tenném a bankoknak is, hogy a havi folyószámla-elszámoláson igenis tüntessék fel, hogy a bankadónak köszönhetően (ami csak addig lesz, amíg nem lesz eurónk) hány forinttal, bocsánat, hány HUF-fal kell többet fizetnem egy átutalásért vagy készpénzfelvételért. Előírnám azt is, hogy a devizahitelesek csekkjén – akik még az út szélén maradtak – szerepeljen az is, hogy mennyi volt az árfolyam (és a törlesztőrészletük) Matolcsy előtt és mennyi ma.

És szívesen látnám a vonatjegyen, hogy ennyi és ennyi a jegy ára, ennyi a helyjegy és az IC-felár, meg hogy ha van (márpedig jó eséllyel van), mekkorára rúg a gyorsvonati pótdíj. Aztán – kezdek belejönni – tanácsos lenne, ha a benzinkúton kapott nyugtán szerepelne magának a benzinnek az ára, aztán hogy egy literre vetítve mennyi a jövedéki adó, az úgynevezett KKKSZ-díj, a nagy- és kiskereskedelmi árrés és az áfa. Ugyanezt kérem a cigarettára is, mert ott is csak azt tudom kapásból, hogy a „trafikos árrés" immár 10 százalék. És még hosszan sorolhatnám.
Mert ha a széles néptömegek pontos tájékoztatása a cél, akkor legyen így! Persze ha nem az, hanem valami más, akkor bőven elég a mostani rezsicsökkentett számla. Meg a híradó a Kossuthon és az M1-en.

Olvasóink írták

  • 3. dsj 2013. augusztus 14. 08:02
    „Bizony, bizony! Sokáig lehetne még sorolni, szinte végtelenül. A kiegyensúlyozott tájékoztatást viszont ettől a kormányzattól nem lehet elvárni, kommunikációja teljes egészében a fidesz, illetve annak kormánya totális kiszolgálására épül, ebben nem ismer sem erkölcsi, sem szakmai gátat.”
  • 2. miracle 2013. augusztus 12. 18:21
    „Á, egységsugarú választót nem szabad összezavarni ennyi számmal. Bőven elég neki hogy tizenezermilliót megtakarított a rezsivel, 25%-kal jobb idő van, mint 4 éve, meg hogy egyik első intézkedésként az Orbán kormány 2010 őszén visszaadta az embereknek azt az 1 órát, amit még a Bajnai kormány 2010 márciusában elvett.”
  • 1. oxana 2013. augusztus 12. 17:22
    „Ennyi megspórolt HUF-tal nem lehet mit kezdeni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem komp lett

Ezzel a kívülálló számára mulatságos történettel indult útjára ez az egyébként kedves projekt. Tovább olvasom