Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Hoffmann meséi

Adok én nektek, hogy mire kikerültök az általános iskolából, a 18,8 százalékotok túlsúlyos legyen! Égjen a zsír, ebugatták! Nem fogtok úgy kinézni, mint Schobert Norbi az úttörőavatásán!

Kedves gyerekek, tanító nénik és tanár bácsik, ma Rózsika néni mesél nektek. Esti tanmesém arról szól, hogy mozogjatok mindennap az iskolában, mert „az iskolai testnevelés és a sport mint a XXI. század egyik rejtett tartaléka, olyan eszköztárként működtethető az iskolákban, amellyel az egészségnevelés, a szociális kompetenciák, a csapatmunka, az összetartozás, a felelősségtudat, a tisztelet a többiek iránt, a problémamegoldás képessége egyaránt fejleszthető".

Mit nem lehet ezen érteni? Mozogni kell, mert kötelező. Ha tetszik, ha nem tetszik. Annyi mindent megoldottak az alulfinanszírozott iskolák vezetői, nehogy ez fogjon ki rajtuk! Hogy négyszáz iskolában nincs is tornaterem? Nem a kifogásokra vagyok kíváncsi. Kreativitás kollégák, kreativitás!

Miért kellene tornaterem, öltöző, zuhany, sportpálya, uszoda ahhoz, hogy iskolányi gyereksereget átmozgassunk mindennap? Ha csak tornateremben tudják elképzelni a testnevelők a test nevelését, akkor építsenek maguknak! Cirka félmilliárdból kihozható. Sasszemek figyeljenek: a sportért felelős államtitkárság négy régióban, összesen nyolcmilliárd forint értékben ír ki hamarosan létesítményfejlesztési pályázatot. Addig ott van az iskolai folyosó, a kémiaszertár, a szenespince, az utca! Vagy a tanterem: a padokra felpakoljuk a székeket, összekupacoljuk és máris eddzük a testet! Egy-két-há’!

Nincsen lógás, aki nem napközis, az hazaszalad, megebédel és visszajön klottgatyában! Adok én nektek, hogy mire kikerültök az általános iskolából, a 18,8 százalékotok túlsúlyos legyen! Égjen a zsír, ebugatták! Nem fogtok úgy kinézni, mint Schobert Norbi az úttörőavatásán!
Hogy Gizi néni nem tud kötélre mászni? Nem szégyellitek magatokat, mit nem várnátok még a nyugdíjas napközis tanító nénitől!? Jó, hogy nem a Schmitt Pali bácsiért könyörögtök, hogy ő ugráljon nektek, mint a felesége anyátoknak a tévétornában. Majd szépen gyakoroljátok a fekvőtámaszt vagy a körbe-körbe futkosást az iskola körül, ahhoz nem kell szakos kolléga!

És mindjárt az elején leszögezem, hogy nincs lógás, nincsenek kamu igazolások, nincs felmentés: a mindennapos testnevelés kötelező! Majd adok én nektek is, meg a közoktatásnak!

Végül nyomatékosan felhívom a pedagógusok figyelmét, biztosítsák a lehetőségét annak, hogy „valamennyi kisgyerek részt vehessen a délutáni sportfoglalkozásokon, sőt, tegyenek azért, hogy azokon örömmel részt is vegyenek".

Boldog, egészségtől kicsattanó, sportot szerető tanulókat akarok látni minden iskolában!

Addig is álmodjatok szépeket Csipkerózsikáról, a száz évre elátkozott mesebeli királylányról... És reggel ne felejtsétek otthon a tornazsákot, mert holnap is lesz testnevelés!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háborús bűnök

Mi már nem akarunk több aggastyánt látni a bíróságon, úgysem vesszük észre benne a fiatal… Tovább olvasom