Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Hisz a szemének

Meccsenként két alkalommal az edzők kérhetnék a videobírót, amikor megáll a játék.

Több segítséget kellene adnunk a játékvezetőknek, például azzal, hogy meccsenként két alkalommal az edzők kérhetnék a videobírót, amikor megáll a játék.

Amikor például nehezen eldönthető, hogy történt-e szabálytalanság egy büntetőgyanús esetnél, a szakvezetők közbeavatkozhatnának, a játékvezető pedig a visszajátszást megnézve eldönthetné, hogy meg kell-e változtatni a döntését. Mindezt Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke mondta a minap. Igaza van.

Milyen kár, hogy sokáig éppen ő volt az egyik, aki ellenezte a technika bevetését a fociban. Igaz, most megint elnök akar lenni, és bizony a következő vb-k helyszíneinek korrupcióval körbelengett odaítélése nehéz helyzetbe hozta, be kellett tehát dobni valamit, ami témát ad a szakembereknek és a sajtónak.

Mert Blatter hozzátette gyorsan, hogy nem lenne egyszerű a videobíró bevezetése, „nem holnap kezdjük el alkalmazni, ám beszélnünk kell róla".

Na, ebben szerintem nincs igaza. Ez csak szándék kérdése.

Az ellenzőket mellesleg maga a FIFA tette nevetségessé azzal, hogy a harapós Suarezt eltiltotta a meccs után, mégpedig a videofelvétel alapján. Azaz egy játékost el lehet tiltani egy képernyőn visszanézett cselekedete miatt, hónapokra is, de kiállítani nem lehet.

Azaz aki ellen elkövette a szabálytalanságot, semmi elégtételt nem kap, a következő ellenfél viszont igen. A másik röhejes elem, hogy egy vitatott esetet az egész világ visszanézhet, kikockázhatja másodpercekkel megtörténte után. Mindenki láthatja és tudhatja, mi lett volna a helyes ítélet – kivéve magát a bírót. Akit aztán az eset után ugyancsak el lehet tiltani.

A videofelvétel alapján, természetesen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak emberek?

Megint csak ott tartunk: „keresd a pénzt". Tovább olvasom